Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cu o povară birocratică mai puțin: Firmele cu afaceri de până la 1 milion de euro ar putea scăpa de obligația de a depune declarații semestriale

Firmele care nu au depășit plafonul de 1 milion de euro vor fi exceptate de la obligația depunerii unor raportări semestriale/intermediare. Ministerul Finanțelor va mai putea să solicite astfel de documente doar dacă vor fi prevăzute de lege.

Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților a avizat, doar cu o modificare tehnică, pentru claritate, proiectul de lege, adoptat anterior de Senat. Proiectul de lege a fost inițiat de mai mulți parlamentari USR și susținut și de PSD și se află acum pe ordinea de zi a Camerei Deputaților.

Profit.ro scrie că un număr foarte mare de firme ar urma să scape, astfel, de depunerea situațiilor semestriale, despre care contabilii afirmă că nu au utilitate pentru autorități și reprezintă, în fapt, doar o povară birocratică. Anul acesta, Ministerul Finanțelor a cerut, deja, prin ordin de ministru, ca firmele cu afaceri de peste 220.000 de lei să depună, până la 30 septembrie, raportările contabile pentru primele șase luni ale anului. Proiectul de lege din Parlament urcă acest plafon la 1 milion de euro (circa 4,7 milioane de lei), pragul cifrei de afaceri sub care Finanțele nu mai pot cere raportări semestriale/intermediare.

Obligația privind raportarile semestriale nu este prevazută de lege. “Această obligație adițională reprezintă o muncă suplimentară atât pentru operatorii economici, cât și pentru profesioniștii contabili, care având în vedere natura bilanțului semestrial nici nu tarifează această raportare”, menționează autorii proiectului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hotelul Privo de Cluj, avizat la Urbanism

Articolul următor

Studiul de fezabilitate pentru Complexul Sportiv de la Oradea, aprobat de CL

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share