Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hotelul Privo de Cluj, avizat la Urbanism

Al doilea hotel al brandului Privo, după cel din Târgu-Mureș, va fi ridicat la Cluj-Napoca, după avizul Comisiei de urbanism a municipalității clujene.   

Soții Adina și Alin Doru Plopeanu vor să construiască noul hotel pe o parcelă de 2.934 mp în zona centrală, aproape de malul Someșului Mic, pe str. Traian nr. 40-42. Potrivit Primăriei Cluj-Napoca, proiectul a fost avizat de Comisia de urbanism a municipalității.

Conform Planului Urbanistic Zonal, document întocmit de Atelier RVD, clădirea va avea două niveluri subterane, parter și cinci etaje, și va fi amplasată ”în aliniament, în front continuu (închis) la str. Traian, cu un decupaj generos la parter care să asigure accesul pietonal spre Someșul Mic”.

Spațiile verzi ”vor fi în procent de minimum 5% din suprafața terenului și amenajate în curtea interioară, pe sol natural”. Acum pe terenul parcelei de 2.934 mp se află un corp de clădire cu parter și trei etaje ce adăpostește un mix de funcțiuni: spații comerciale spre stradă, ateliere de producție și birouri la etaje.

”În incintă există o serie de construcții, cu caracter industrial și regim de înălțime parter și parter plus un etaj. Toate construcțiile spre propun spre desființare, pentru restructurarea zonei”, se arată în documentul menționat de Zi de Zi.

În 2013, familia Plopeanu a investit 7 milioane de euro pentru înființarea Hotelului Privo, în locul fostei Vile Csonka din Târgu-Mureș. Unitatea hotelieră deține camere de 5* și este multiplă câștigătoare a unor premii naționale și internaționale atât pentru serviciile furnizate, cât și pentru arhitectură/ design.

La noul hotel accesul pietonal pe parcelă se va realiza direct din domeniul public – str. Traian la zona de recepție, respectiv dinspre Someș, generând un traseu pietonal între str. Traian și malul râului, în lungul căruia care se propun funcțiuni cu destinație publică.

La etajele superioare se vor realiza camere de cazare și apartamente. Accesul auto se va realiza din str. Traian printr-un gang cu rampă de acces pe parcajul subteran, beneficiarul investiției dorind realizarea de parcări cu o capacitate dublă faţă de necesarul stabilit.

Capacitatea garajului va fi de 116 locuri din care 58 rezervate clienților hotelului și vor fi amplasate la nivelul doi de subsol. Cele 58 de locuri cu acces public vor fi cele mai apropiate de accesul în garaj, la nivelul unu de subsol.

Parkingul subteran va fi gestionat printr-un sistem integrat de management. Funcțiile incluse în acest sistem vor fi monitorizare în timp real al gradului de ocupare și a locurilor disponibile, gestionarea drepturilor de acces după numărul de înmatriculare, control acces cu bariere, plăți automatizate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Smart green: O firmă din Râșnov a lansat ambalaje fabricate din trestie de zahăr

Articolul următor

Cu o povară birocratică mai puțin: Firmele cu afaceri de până la 1 milion de euro ar putea scăpa de obligația de a depune declarații semestriale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share