Turism Ultimele stiri

Hotelul Privo de Cluj, avizat la Urbanism

Al doilea hotel al brandului Privo, după cel din Târgu-Mureș, va fi ridicat la Cluj-Napoca, după avizul Comisiei de urbanism a municipalității clujene.   

Soții Adina și Alin Doru Plopeanu vor să construiască noul hotel pe o parcelă de 2.934 mp în zona centrală, aproape de malul Someșului Mic, pe str. Traian nr. 40-42. Potrivit Primăriei Cluj-Napoca, proiectul a fost avizat de Comisia de urbanism a municipalității.

Conform Planului Urbanistic Zonal, document întocmit de Atelier RVD, clădirea va avea două niveluri subterane, parter și cinci etaje, și va fi amplasată ”în aliniament, în front continuu (închis) la str. Traian, cu un decupaj generos la parter care să asigure accesul pietonal spre Someșul Mic”.

Spațiile verzi ”vor fi în procent de minimum 5% din suprafața terenului și amenajate în curtea interioară, pe sol natural”. Acum pe terenul parcelei de 2.934 mp se află un corp de clădire cu parter și trei etaje ce adăpostește un mix de funcțiuni: spații comerciale spre stradă, ateliere de producție și birouri la etaje.

”În incintă există o serie de construcții, cu caracter industrial și regim de înălțime parter și parter plus un etaj. Toate construcțiile spre propun spre desființare, pentru restructurarea zonei”, se arată în documentul menționat de Zi de Zi.

În 2013, familia Plopeanu a investit 7 milioane de euro pentru înființarea Hotelului Privo, în locul fostei Vile Csonka din Târgu-Mureș. Unitatea hotelieră deține camere de 5* și este multiplă câștigătoare a unor premii naționale și internaționale atât pentru serviciile furnizate, cât și pentru arhitectură/ design.

La noul hotel accesul pietonal pe parcelă se va realiza direct din domeniul public – str. Traian la zona de recepție, respectiv dinspre Someș, generând un traseu pietonal între str. Traian și malul râului, în lungul căruia care se propun funcțiuni cu destinație publică.

La etajele superioare se vor realiza camere de cazare și apartamente. Accesul auto se va realiza din str. Traian printr-un gang cu rampă de acces pe parcajul subteran, beneficiarul investiției dorind realizarea de parcări cu o capacitate dublă faţă de necesarul stabilit.

Capacitatea garajului va fi de 116 locuri din care 58 rezervate clienților hotelului și vor fi amplasate la nivelul doi de subsol. Cele 58 de locuri cu acces public vor fi cele mai apropiate de accesul în garaj, la nivelul unu de subsol.

Parkingul subteran va fi gestionat printr-un sistem integrat de management. Funcțiile incluse în acest sistem vor fi monitorizare în timp real al gradului de ocupare și a locurilor disponibile, gestionarea drepturilor de acces după numărul de înmatriculare, control acces cu bariere, plăți automatizate.

Related posts

Continental extinde clădirea de birouri din Iași

Ligia Voro

Județele Transilvania, fruntașe la turiștii străini într-un an de scădere

Nora Dumitrescu

Banii UE, absorbiți de infrastructura mare din Banat și Transilvania

Nora Dumitrescu

Creștere a numărului de pasageri de 130% pentru Aeroportul Transilvania

Ligia Voro

Digital Days 2019, pledoarie pentru marketingul digital

Traian Dan

Guvernul alocă 13 milioane de euro pentru centura municipiului Satu Mare

redactia

Fonduri pentru o nouă grădiniță europeană în Târgu Secuiesc

Ligia Voro

Două oferte pentru autostrada Cluj – Sălaj. China vs România

Nora Dumitrescu

Producătorul de lacuri şi vopsele Azur din Timişoara, cifră de afaceri de 25,5 mil. euro în primele nouă luni

Stefana Muresan

Industria națională de apărare a dezvoltat și produs un scaner termic de concepție 100% românească

Ion Surdu

Companiile anticipeaza investitii in personal

Ionut Oprea

[Enjoy Transylvania!] Maramureș: Investments

Transilvania Business

Transelectrica, lucrări de construcție a Centrului de Excelență în Energetică 'Stelian Gal', din Sibiu

Stefana Muresan

Ministrul Finanțelor: Statul poate suporta 2 luni șomajul tehnic în cazul companiilor afectate direct

Ion Surdu

Noi oportunități de afaceri pentru companiile românești

Stefana Muresan

Fan Courier adoptă chatboţi Druid pentru interacţionarea cu clienţii

Traian Dan

Locuitorii din vestul țării pot primi până la 40.000 euro nerambursabili pentru a porni o afacere

Stefana Muresan

Cum scoți un oraș din Depresie. Cluj Napoca – un caz școală

redactia

A 25-a Conferință și Adunare Generală a Asociației Aeroporturilor din România

Stefana Muresan

BusinessMark va reuni în data de 21 noiembrie 2018, la Hotel RadissonBlu din București, cei mai importanți jucători din real estate

redactia

12 șosele de mare viteză din zona Transilvaniei, finanțate prin PNRR

Nora Dumitrescu

Studiu EIT Health: Piața forței de muncă din domeniul sănătății are nevoie imediată de competențe legate de Inteligența Artificială

Papuc Irina

Cea mai mare tranzacţie cu teren arabil de anul acesta, în Timiș: cetățean italian, investiție într-o plantație de aluni pe 138 ha

Stefana Muresan

Ana Dumitrache revine la conducerea CTP Romania, pe poziția de Country Head

redactia

Leave a Comment