Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Deșeurile electrice și electronice din Zalău, colectate gratuit

Municipiul Zalău se va implica în organizarea Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice (ZIRDE) alături de Asociația RoRec și de partenerii locali de colectare.

ZIRDE este o inițiativă WEEE Forum, o asociație internațională nonprofit a organizațiilor colective ale producătorilor de echipamente electrice și electronice. Evenimentul reprezintă o ocazie pentru a atrage atenția consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor.

“În ultimii cinci ani, rata de producere a deșeurilor electrice a crescut cu 21%. Este esențial să înțelegem că deșeurile electrice reprezintă un flux care ridică o provocare din ce în ce mai mare: numărul de dispozitive electrice și electronice este în continuă creștere, precum și nevoia de materiale necesare pentru fabricarea produselor”, susțin reprezentanții WEEE Forum.

În Zalău are loc o campanie de colectare a acestor deșeuri în perioada 28 septembrie – 26 octombrie. Deșeurile grele și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau de la sediul de firmă pe baza comenzilor telefonice, serviciul fiind gratuit.

Cetățenii care vor să scape gratuit de aparatele electrice vechi sau stricate le pot aduce la unul din punctele provizorii de colectare din cartierele Porolissum, Brădet, Dumbrava, dar și la Centrul de Colectare DEEE de pe str. Fabricii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Casa Rusu își relochează sediul în Vox Technology Park și închiriază 500 de metri pătrați

Articolul următor

UE vrea să știe cât pământ lucrează românii și câte animale sunt în ferme și gospodării. Începe recensământul agricol - de probă, deocamdată

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share