Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul, centru de producție pentru medicamente anti-Covid

Producătorul de medicamente Terapia Cluj și-a manifestat disponibilitatea de a fabrica Favipiravir, un antiviral care a avut eficiență în tratarea coronavirusului în Asia.

Din 15 octombrie, Terapia, membră a grupului Sun Pharma, va vira o primă cantitate de 220.000 de tablete de Favipiravir, medicament destinat pacienţilor cu forme uşoare şi moderate de COVID-19, care va ajunge în depozitele societății naționale Unifarm.

Cantitatea totală care va fi asigurată în următoarele șase luni pentru tratamentul pacienţilor cu forme uşoare şi moderate de COVID-19 este de 770 000 de tablete, necesarul pentru 10.000 de pacienţi. Terapia analizează posibilitatea transferului tehnologic al fabricării medicamentului în unitatea din Cluj-Napoca, în încercarea de a facilita accesul la tratament a unui număr mare de pacienţi infectaţi cu coronavirus din țară.

Favipiravir este un medicament antiviral, inhibitor al ARN – polimerazei, dezvoltat și utilizat în Japonia, din 2014 și în China, din 2016, pentru tratamentul gripei severe sau a gripei cauzate de tulpini noi de virus gripal. Dovezi clinice recente au arătat că ameliorează modificările radiologice pulmonare cu eliminarea mai rapidă a COVID-19, în 4 zile față de 11, fiind superior Lopinavir – Ritonavir și mai bine tolerat.

Terapia a devenit, din 2015, parte a Sun Pharma, organizație bazată pe cercetare şi dezvoltare ce reunește 42 de situri de producție, în care se fabrică 2.000 de medicamente inovative, generice și OTC distribuite în 100 de țări, având 32.000 de angajați.

Principalii producători de profil din țară sunt Terapia – afaceri de 736 de milioane de lei anul trecut, Zentiva – 541 de milioane, Biofarm – 195 de milioane, Gedeon Richter – 185 de milioane, Labormed Pharma – 177 de milioane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un tânăr a deschis în Brașov o curățătorie de încălțăminte. După Cluj și Sibiu, vrea ca brandul său să ajungă în toate orașele din țară

Articolul următor

Cea mai mare investiție în monitorizarea calității aerului din ultimii 10 ani: 81 de milioane de lei pentru un sistem național de prognoză

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share