Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiul va găzdui un eveniment în cadrul celei mai mari reuniuni anuale de la Bruxelles dedicat politicii regionale

Consiliul Județean Sibiu va găzdui un eveniment on line în cadrul Săptămânii europene a regiunilor și orașelor – #EURegionsWeek, cel mai mare eveniment anual de la Bruxelles dedicat politicii regionale și care reunește în perioada 5-22 octombrie, regiuni și orașe din întreaga Europă. Instituția a fost selectată pentru acest eveniment care va avea loc pe 20 octombrie, în intervalul 12:30-14:00.

Ca în fiecare an, organizatorii adaptează programul la contextul specific al agendei UE, iar anul acesta a fost structurat, astfel: prima săptămână este dedicată Capacitării cetățenilor, a doua săptămână este despre Coeziune și cooperare, iar ultima săptămâna – cea în cadrul căreia va avea loc și evenimentul susținut de echipa Consiliului Județean și parteneri invitați – este despre Europa Verde și va conține o varietate de sesiuni de lucru pe teme precum Pactul Verde European, eficientizarea energetică și biodiversitatea.

Evenimentul se subscrie temei “Europa Verde”, oferind ca exemple de implementare la nivel local a acestei priorități proiectele deja implementate de Consiliul Județean Sibiu în domenii precum gestiunea deșeurilor sau eficiență energetică.

Amintim că în județul Sibiu colectarea deșeurilor se face pe cinci fracții încă din 2016, urmând ca printr-un nou proiect european aflat în curs de elaborare să se implementeze tehnologii de ultimă oră în tratarea deșeurilor, pentru a reduce cât mai mult cantitățile ce se depozitează la groapă. În anul 2019, CJ Sibiu a fost prima autoritate locală din România care a eliminat plasticul de unică folosință din evenimentele finanțate și organizate.

În ce privește planurile de viitor, județul Sibiu va marca în 2021 Anul Drumeției și va găzdui Eurorando, cel mai mare eveniment al pasionaților de drumeții din Europa. Proiectul de construire al Noului Spital Județean integrează de asemenea exigențe legate de eficiență energetică și utilizarea energiei regenerabile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dragoș Anastasiu, reales președinte al AHK Romania

Articolul următor
romania-insider.com

Măsură unică în sistemul bancar din România: BCR a anunțat că va permite accesul clienților în unitățile sale doar cu programare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share