Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Viarom și Damar modernizează stațiunea balneo Turda

După ce a fost desemnat ca stațiune balneoclimaterică, municipiul Turda a accesat fonduri europene pentru modernizarea localității, lucrările fiind executate de constructorii Viarom și Damar.

Cartierul Băi se flă acum în plin proces de modernizare, fiind așternut primul strat de asfalt pe Aleile Mureș și Olt. După ce au avut loc lucrări de refacere a tramei stradale (carosabil, accese la locuințe, rețele de utilități), în perioada următoare carosabilul acestor străzi va fi îmbrăcat în ultimul strat de asfalt.

Cele două străzi fac parte din cele 20 modernizate cu fonduri europene, finanțarea fiind obținută în baza statutului de stațiune balneoclimatică. Prin acest proiect de reabilitare și de modernizare a infrastructurii rutiere și unităților din corpul drumului spre Băile Turda, drumurile respective sunt asfaltate pe bani europeni.

Proiect este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2015-2020, ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice.

Acesta are o valoare de 22 de milioane de lei, din care 19 milioane bani europeni nerambursabili și are ca termen de finalizare anul 2022. Municipalitatea a dat asigurări că lucrările vor fi terminate mai repede. Proiectul este pus în practică de societățile Viarom și Damar Construct, fiind compus din patru grupuri de străzi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Termen prelungit la solicitarea microgranturilor

Articolul următor

Businessmenii din Maramureș vor să schimbe legislația privind telemunca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share