Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Businessmenii din Maramureș vor să schimbe legislația privind telemunca

Asociația Întreprinzătorilor Maramureș (AIM) a trimis guvernului o propunere de modificare a legislației privind munca de la distanță. Aceasta a fost înaintată premierului  Ludovic Orban și ministrului muncii, Violeta Alexandru.

Propunerea vizează ordonanța privind măsurile de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă.

“Actul normativ va permite acordarea sprijinului financiar de 2.500 de lei în scopul achiziționării de pachete de bunuri și servicii tehnologice necesare desfășurării activității în regim de telemuncă, și pentru angajații care au lucrat sau vor lucra în regim de telemuncă în timpul stării de alertă.

Această măsură se impune din următoarele considerente: pe fondul răspândirii tot mai accentuate a infecției cu noul coronavirus, autoritățile vor fi nevoite să adopte măsuri tot mai drastice în scopul prevenirii infecțiilor la locul de muncă.

Regimul de telemuncă, care permite distanțarea fizică a salariaților, reprezintă o soluție acceptabilă care ar permite ca un număr semnificativ de angajați să își desfășoare activitățile lucrative, limitându-se astfel consecințele negative ale suspendării contractelor individuale de muncă sau chiar ale încetării acestora.

Pandemia a luat prin surprindere mediul economic astfel că, în perioada stării de urgență, foarte puțini angajatori au folosit telemunca pentru a nu întrerupe activitatea, cu atât mai mult cu cât utilizarea dispozitivelor tehnologice este destul de restrânsă printre agenții economici din România.

Acest lucru a generat, în mod firesc, o scădere a economiei și o presiune suplimentară pe bugetul statului care a suportat costurile cu șomajul tehnic.

Acordarea stimulentului și pentru angajatorii care au recurs la telemuncă în perioada stării de alertă (nu doar în timpul stării de urgență) ar stimula persoanele de a rămâne active pe piața muncii, ar duce la prevenirea creșterii ratei șomajului și asigurarea unor surse de venit salariaților, ceea ce ar însemna reducerea efectelor sociale negative”, arată AIM.

Antreprenorii maramureșeni și-au manifestat speranța că propunerea lor va fi analizată și acceptată ca măsură de sprijin a mediului economic. Organizația este reprezentativă pentru mediul de afaceri maramureșean în reprezentarea intereselor membrilor săi, având 68 de companii românești cu 7.000 de salariați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Viarom și Damar modernizează stațiunea balneo Turda

Articolul următor

Clujenii de la Mariflor se vor extinde la vecinii din Bistrița

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share