Inovatii Lideri si afaceri POZITIV TB Slider Timiș Ultimele stiri

Obrist Eastern Europe: puterea tehnologiei, a inovării și a echipei

Unic producător pe piața est-europeană a unui nou produs de tip sport-cap denumit Secure Flip și lider de piață în sectorul capacelor de plastic, Obrist Eastern Europe este furnizor pentru cei mai mari jucători de pe piața băuturilor răcoritoare. Firma este specializată în injecție de mase plastice și produce capace de plastic pentru PET-uri destinate îmbuteliatorilor de băuturi gazoase sau plate și industriei berii, capace pentru sticlele de ulei comestibil și pentru recipenți destinați produselor de curățenie și întreținere.

Situată în Timișoara, firma are o prezență stabilă pe piață de peste 20 de ani. A fost înființată în anul 1998, fiind atunci una din primele investiții străine din Timișoara. În anul 2004 firma și-a dublat capacitatea de producție și a demarat construcția depozitului. În anul 2016 a fost realizată afilierea firmei la grupul internațional RPC, iar în anul 2019 a devenit parte a grupului Berry Global.

Alianțele strategice pe care firma le-a realizat de-a lungul istoriei sale ne-au permis să creștem constant, să atingem un grad mare de automatizare, să ne extindem pe piețele internaționale, și să ajungem la producția unui număr de peste 2 miliarde de capace pe an, oferind produse de cea mai înaltă calitate unui portofoliu de clienți fideli” a declarat Ciprian Micu, directorul general al Obrist Eastern Europe. Firma este prezentă pe piața românească, dar și pe piețele din Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria, Grecia, Turcia, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Croația, Ungaria, Slovacia și Polonia. Printre clienții de top ai firmei Obrist Eastern Europe din Timișoara se numără cei mai mari îmbuteliatori din fiecare țară unde firma își vinde produsele.

Firma a înregistrat o cifră de afaceri de peste 55 milioane lei în anul 2019, având o cotă regională de piață de peste 30%. Strategia actuală și planurile de viitor ale companiei se centrează pe utilizarea tot mai intensă a noilor tehnologii și pe inovare. Acest lucru a permis firmei să devină unic producător pe piața est-europeană a produsului de tip sport-cap denumit Secure Flip, începând cu anul 2018. Este vorba despre un nou tip de capac, destinat consumului facil al băuturilor de către sportivi, copii sau de către cei care consumă băuturi răcoritoare în timp ce călătoresc. Este ușor de folosit, se poate închide și deschide cu o singură mână, are o poziție stabilă prin click la deschidere și are un nivel avansat de retenție a presiunii lichidului – până la 3 bari. Capacele pot fi realizate în diferite culori. Obrist Eastern Europe dispune de cea mai avansată tehnologie pentru realizarea acestui produs, ceea ce reprezintă o oportunitate pentru revoluționarea sectorului de băuturi din România și din zonă. Produsul este livrat în România, Polonia, Ucraina, Rusia, Moldova, următoarea țintă fiind Serbia.

Printre obiectivele majore ale firmei Obrist Eastern Europe se numără asigurarea sustenabilității, reducerea impactului ambalajelor asupra mediului și preocuparea constantă pentru reducerea greutății produselor sale. Firma se conformează noilor norme UE stabilite de către Parlamentul și Consiliul European privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului, precum și obligațiilor pentru producători de gestionare a deșeurilor și de poluare. “Produsele noastre nu prezintă nici un risc pentru consumatori, sunt conforme cu toate prevederile legale în vigoare și răspund în proporție de 100% cerințelor clienților noștri. Suntem în permanență preocupați de economisirea energiei, reducerea emisiilor de gaze, reciclarea deșeurilor și de reducerea greutății produselor. Suntem o organizație responsabilă față de mediul înconjurător și față de clienții nostri, și știm că doar în acest mod putem contribui la binele comunității, pe termen lung” explică Ciprian Micu.

Încrederea și suportul clienților și al partenerilor nu ar fi putut fi obținute, toți acești ani, fără contribuția majoră a oamenilor care lucrează în această firmă. Cei peste 60 de angajați sunt înalt calificați, având vechime și experiență în sectorul de producție prin injecție mase plastice. “Siguranța este despre oameni. Viziunea noastră este să asigurăm un mediu de lucru unde toți angajații să poată munci, și să contribuie la dezvoltarea firmei într-un mod sănătos și sigur. Obrist Eastern Europe nu s-ar fi putut dezvolta fără devotamentul echipei, și se bazează în continuare pe munca intensă, loialitatea și respectul pentru lucrul bine făcut al angajaților săi” spune Ciprian Micu, directorul general al Obrist Eastern Europe.

Related posts

Premiile Astra Film Festival 2018. I Am Another You, mare câștigător

redactia

Werner Braun: Clubul Economic German Brașov este un liant între investitori și comunitate

Nicolae Pop

Transavia construiește primul spital pentru recuperarea copiilor cu handicap locomotor din România

Nicolae Pop

Investiții în valoare de 32 mil. euro în domeniul apelor, la Ineu

Stefana Muresan

Brandul Bun de Maramureș va fi licențiat

Nora Dumitrescu

Proiectul BRUA al Transgaz, un pas important

Stefana Muresan

Wienerberger va menține activitatea de producție în Ardeal

Nora Dumitrescu

Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial, cumpără compania Maier Com din Arad

redactia

Exporturi de peste 7 miliarde euro în Regiunea Centru, în primele opt luni din 2018. Topul județelor

redactia

Aproape 3,2 milioane de euro pentru aeroportul din Maramureș

redactia

Avocatul și rolul său în real estate

Ligia Voro

UBB Cluj, peste 12.000 de locuri disponibile în sesiunea de toamnă

redactia

Strict Prest va neutraliza 3 tone de deșeuri din demolări

Nora Dumitrescu

CTP investește în facilitățile și infrastructura din CTPark Bucharest West

Stefana Muresan

Primele zece autobuze electrice din România, puse în circulaţie

Stefana Muresan

Hotelul Hilton DoubleTree, sediu de campanie anticonoravirus

Nora Dumitrescu

CFR iese la racolare de tineri ingineri în Ardeal și Banat

Nora Dumitrescu

Lime România introduce abonamentul de 18 lei pentru un număr nelimitat de închirieri a trotinetelor electrice timp de o săptămână

Papuc Irina

Totul despre workplace, property și facility management: Începe ROFMEX 2018, cel mai important eveniment de profil din Europa Centrală și de Est

redactia

Compania clujeană Hosterion se extinde în Olanda, SUA şi Marea Britanie

Stefana Muresan

Investiție într-un lac destinat pescuitului la păstrăv în Cluj

Nora Dumitrescu

Horia Buhan vă propune Șuiorul pentru vara/toamna aceasta: „Perfect Family Holiday este oferta ideală!”

Gruita Ienasoiu

Sistemele BMS: sistemul nervos și creierul clădirilor inteligente

Ligia Voro

The MIPIM 2020 finalists

Ionut Oprea

Leave a Comment