Inovatii Lideri si afaceri POZITIV TB Slider Timiș Ultimele stiri

Obrist Eastern Europe: puterea tehnologiei, a inovării și a echipei

Unic producător pe piața est-europeană a unui nou produs de tip sport-cap denumit Secure Flip și lider de piață în sectorul capacelor de plastic, Obrist Eastern Europe este furnizor pentru cei mai mari jucători de pe piața băuturilor răcoritoare. Firma este specializată în injecție de mase plastice și produce capace de plastic pentru PET-uri destinate îmbuteliatorilor de băuturi gazoase sau plate și industriei berii, capace pentru sticlele de ulei comestibil și pentru recipenți destinați produselor de curățenie și întreținere.

Situată în Timișoara, firma are o prezență stabilă pe piață de peste 20 de ani. A fost înființată în anul 1998, fiind atunci una din primele investiții străine din Timișoara. În anul 2004 firma și-a dublat capacitatea de producție și a demarat construcția depozitului. În anul 2016 a fost realizată afilierea firmei la grupul internațional RPC, iar în anul 2019 a devenit parte a grupului Berry Global.

Alianțele strategice pe care firma le-a realizat de-a lungul istoriei sale ne-au permis să creștem constant, să atingem un grad mare de automatizare, să ne extindem pe piețele internaționale, și să ajungem la producția unui număr de peste 2 miliarde de capace pe an, oferind produse de cea mai înaltă calitate unui portofoliu de clienți fideli” a declarat Ciprian Micu, directorul general al Obrist Eastern Europe. Firma este prezentă pe piața românească, dar și pe piețele din Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria, Grecia, Turcia, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Croația, Ungaria, Slovacia și Polonia. Printre clienții de top ai firmei Obrist Eastern Europe din Timișoara se numără cei mai mari îmbuteliatori din fiecare țară unde firma își vinde produsele.

Firma a înregistrat o cifră de afaceri de peste 55 milioane lei în anul 2019, având o cotă regională de piață de peste 30%. Strategia actuală și planurile de viitor ale companiei se centrează pe utilizarea tot mai intensă a noilor tehnologii și pe inovare. Acest lucru a permis firmei să devină unic producător pe piața est-europeană a produsului de tip sport-cap denumit Secure Flip, începând cu anul 2018. Este vorba despre un nou tip de capac, destinat consumului facil al băuturilor de către sportivi, copii sau de către cei care consumă băuturi răcoritoare în timp ce călătoresc. Este ușor de folosit, se poate închide și deschide cu o singură mână, are o poziție stabilă prin click la deschidere și are un nivel avansat de retenție a presiunii lichidului – până la 3 bari. Capacele pot fi realizate în diferite culori. Obrist Eastern Europe dispune de cea mai avansată tehnologie pentru realizarea acestui produs, ceea ce reprezintă o oportunitate pentru revoluționarea sectorului de băuturi din România și din zonă. Produsul este livrat în România, Polonia, Ucraina, Rusia, Moldova, următoarea țintă fiind Serbia.

Printre obiectivele majore ale firmei Obrist Eastern Europe se numără asigurarea sustenabilității, reducerea impactului ambalajelor asupra mediului și preocuparea constantă pentru reducerea greutății produselor sale. Firma se conformează noilor norme UE stabilite de către Parlamentul și Consiliul European privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului, precum și obligațiilor pentru producători de gestionare a deșeurilor și de poluare. “Produsele noastre nu prezintă nici un risc pentru consumatori, sunt conforme cu toate prevederile legale în vigoare și răspund în proporție de 100% cerințelor clienților noștri. Suntem în permanență preocupați de economisirea energiei, reducerea emisiilor de gaze, reciclarea deșeurilor și de reducerea greutății produselor. Suntem o organizație responsabilă față de mediul înconjurător și față de clienții nostri, și știm că doar în acest mod putem contribui la binele comunității, pe termen lung” explică Ciprian Micu.

Încrederea și suportul clienților și al partenerilor nu ar fi putut fi obținute, toți acești ani, fără contribuția majoră a oamenilor care lucrează în această firmă. Cei peste 60 de angajați sunt înalt calificați, având vechime și experiență în sectorul de producție prin injecție mase plastice. “Siguranța este despre oameni. Viziunea noastră este să asigurăm un mediu de lucru unde toți angajații să poată munci, și să contribuie la dezvoltarea firmei într-un mod sănătos și sigur. Obrist Eastern Europe nu s-ar fi putut dezvolta fără devotamentul echipei, și se bazează în continuare pe munca intensă, loialitatea și respectul pentru lucrul bine făcut al angajaților săi” spune Ciprian Micu, directorul general al Obrist Eastern Europe.

Related posts

Austria și Nordul Italiei, luate model de CJ Bihor pentru construcțiile montane

Traian Dan

Bilanțul pieței de imobiliare în 2020: Vârf pentru investiții – aproape 10% din volumul regiunii, fluctuații în restul sectoarelor. 2021, anul revenirii

Ion Surdu

Startup-ul ce produce la Cluj purificatoare de apă, câștigătoare în finala Central European Startup Awards din Sofia

Stefana Muresan

Promisiuni de la Guvern pentru Asociația Municipiilor din România

Traian Dan

Cât au cheltuit românii cu Revolut în 2019

Papuc Irina

DTZ Echinox: 2016, an cu livrari record

Ionut Oprea

Sibiul primeşte oficial titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 12 februarie

redactia

Poziția industriei de protecția plantelor din România cu privire la aprovizionarea cu produse de protecția plantelor

Ligia Voro

Cluj Business Campus: pregătiri pentru întoarcerea companiilor la birou

redactia

Danezii de la Ingleby exploatează mii de hectare în Timiș

Stefana Muresan

Linia ferată Cluj – Cernăuți, în topul celor mai pitorești din Europa

Nora Dumitrescu

Elmas Brașov a investit 1,25 milioane de euro în dezvoltare

Stefana Muresan

Economiștii de la Babeș-Bolyai au luat două premii AFER

Nora Dumitrescu

Denisson Energy din Sibiu primește finanțare pentru construcția primei rețele de stații de Gaz Natural Comprimat din România

redactia

Școală duală din Cluj-Napoca, cu 11 firme româneşti, germane, olandeze şi franceze partenere

Stefana Muresan

Universități renumite din Suedia și Irlanda caută studenți în România

Traian Dan

Dürkopp Adler, investiții mari în producție

redactia

Nouă destinații de ecoturism din România, promovate la Londra. Peste 80.000 de britanici vor vedea, discuta și citi despre România

redactia

Progres în zona localităţii unde Autostrada Transilvania trece de două ori Mureșul; constructor – Astaldi

Stefana Muresan

Ghizii turistici din Timișoara s-au organizat într-o breaslă și realizează tururi pentru localnici

Robert Bloancă

Firmele din Regiunea Vest, dezavantajate la ajutorul de stat

Nora Dumitrescu

P3 2017 expansion starts with €243 million Spanish portfolio acquisition

Ionut Oprea

NO! HAI în Africa, cu mureșenii Adi, Călin și Ovidiu. Caritate și aventură: Budapest-Bamako Rally

Ligia Voro

Germanii de la Ertex Internațional vor să construiască o fabrică la Codlea

Stefana Muresan

Leave a Comment