Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

8 din 10 parcări de clădiri private stau goale peste noapte

Vivo Center

Potrivit unui studiu de caz realizat la Cluj-Napoca, 8 din 10 parcări private stau goale pe timpul nopții. Studiul se referă la parcările complexelor comerciale, hipermarketurilor și a clădirilor de business.

Acestea ar putea să găzduiască sute de mașini ale șoferilor rezidenți, mai ales dacă sunt amenajate în cartiere unde există o criză a locurilor de parcare, iar cele mai multe autoturisme sunt parcate neregulamentar, conform studiului realizat de YeParking.

“Clienții centrelor comerciale și clădirilor de business folosesc în mod normal parcarea pe timpul zilei, dar proprietarii lor ar putea să își maximizeze profitul, dacă și-ar închiria pe timpul nopții parcările pentru oamenii care locuiesc în jurul unor asemenea locuri.

Un șofer scoate din buzunar 30-40 euro/lună pentru un loc de parcare. Aceste sume pot varia în funcție de locația parcării: central, semicentral, de cartier. Pentru un centru comercial cu 2-300 de locuri de parcare, la final de lună ar însemna un venit în plus de 10.000 de euro, pe lângă beneficiile aduse întregii comunități.

O altă modalitate, prin care proprietarii acestor centre ar putea sa își suplimenteze profitul ar fi cedarea unui număr de locuri pentru cei care au nevoie de parcări, pe un anumit număr de ore, în timpul zilei. Prețurile pot fi piperate dacă aceste parcări se află în centrul unui oraș. Conceptul de Off Street Parking este deja foarte cunoscut și se aplică cu succes în orașe europene precum: Londra, Amsterdam sau Bruxelles”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Obrist Eastern Europe: puterea tehnologiei, a inovării și a echipei

Articolul următor

Microsoft announces plans to establish its first cloud region in Austria to accelerate local innovation and growth

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share