Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mai multe curse low-cost de pe aeroportul din Someșeni

Compania autohtonă Blue Air va introduce din martie o serie de rute europene cu plecare de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC). Țări deservite vor fi Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, Spania, Belgia, Olanda, Irlanda, Cipru.

“Blue Air va opera zboruri directe către 13 destinații cheie din Europa de pe AIAIC, inclusiv două zboruri interne zilnice către București. Noile rute introduse vor optimiza oferta de călătorie a românilor din regiunea Cluj, oferindu-le conexiuni eficiente cu destinații europene de interes major atât pentru segmentul de leisure, cât și pentru business”, a informat compania.

Noile destinații care vor fi operate de la Cluj sunt ​​Amsterdam, Barcelona, ​​Bruxelles, Dublin, Hamburg, Koln, Larnaca, Londra, Madrid, Milano, Paris, Roma și Stuttgart. Blue Air mizează pe extinderea rețelei de rute directe și de conexiune și pe adaptarea rapidă la cererea și profilul piețelor locale.

De pe Aeroportul Cluj mai operează zboruri de linie Wizz Air, Tarom, Lufthansa, Lot, Turkish Airlines. Comisia Europeană (CE) va garanta despăgubirea companiei low-cost Blue Air cu până la 62 de millioane de euro, cu condiția prezentătii unui plan de restructurare sau de lichidare, în termen de șase luni.

CE a aprobat o garanție românească pentru împrumuturi menită să despăgubească Blue Air pentru daunele suferite ca urmare a pandemiei de coronvirus, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat. Un alt ajutor european a fost acordat companiei naționale Tarom.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Marea demolare de la Cluj. Parkinguri în loc de garaje de cartier

Articolul următor

RPHI announces new management team for SkyTower

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share