București Industrie POZITIV TB Slider Ultimele stiri

La aniversarea a 25 de ani pe piața din România, REHAU luptă cu abandonul școlar prin implicarea într-un proiect educativ  

REHAU este prima companie care își donează aniversarea celor 25 de ani de prezență pe piața din România către Asociația “ZI de BINE”. Proiectul Edubuzz, pentru realizarea căruia compania a donat 25.000 euro, presupune amenjarea unui spațiu educațional pentru cei 400 de copiii din comuna Augustin, Județul Brașov. Foarte  mulți copii din acest sat nu au fost până acum nici o zi la școală.

Conform unui sondaj Eurostat, țara noastră este în top 3 în Uniunea Europeană la abandonul şcolar. 15 adolescenți dintr-o sută renunţă să mai facă liceul sau să urmeze cursurile unei şcoli profesionale. Cele mai afectate regiuni sunt în centrul şi sud-estul ţării.

„Misiunea REHAU este să îmbunătățim viețile oamenilor. Sub inițiativa REHAU Community, am decis să fim parte dintr-un viitorul mai bun, pe care ni-l dorim cu toții. Alături de oamenii ambițioși de la Asociația ZI de BINE vom schimba viața copiilor cu ajutorul proiectului educațional Edubuzz”, a declarat Alessandro Hillebrand, Country Manager, REHAU România.

În cadrul acestui proiect, doi învățători transformă un autobuz dezafectat într-un spațiu educațional. Cei doi își doresc nu doar să îi învețe pe copii să scrie și să citească, ci vor să implice cât mai mulți oameni în proiect – prieteni care să le vorbească celor mici, dar poate și părinților, despre nutriție și gătit sănătos, despre educație financiară și antreprenorială, care să îi învețe să acorde primul ajutor, care să organizeze seri de filme, campionate de board games, cursuri de canto, fotografie, actorie, dans.

“Suntem obişnuiţi să scrâşnim din dinţi când vorbim despre educaţie. Şi pe bună dreptate. Din când în când însă, vorbim despre educaţie cu speranţa şi cu încredere când descoperim profesori minunaţi şi dedicaţi care fac tot ce le stă în putere pentru elevii lor. EduBuzz este un astfel de proiect, pe care l-am adoptat cu bucurie la Zi de BINE şi în care, cu ajutorul REHAU, vom transforma un autobuz ruginit într-un Centru educaţional vesel şi primitor pentru aproape 400 de copii din Satul Augustin, de lângă Braşov” spune Melania Medeleanu, fondatoare Asociaţia Zi de BINE

REHAU aniversează 25 de ani pe piața românească. Compania este activă pe plan local prin cele trei divizii de business: Ferestre, Instalații, Soluții pentru Mobilier.

Compania, lider internațional în domeniul soluțiilor bazate pe polimeri, sprijină în România mai multe organizații non-guvernamentale care au ca scop protejarea mediului.

REHAU se află în topul celor 50 de companii la nivel global care își concentrează în mod constant atenția pe creșterea sustenabilă și eficientizarea resurselor energetice, aderând la 4 dintre cele 17 obiective  propuse prin inițiativa Națiunilor Unite Global Compact, în cele peste 170 de locații și 41 de fabrici pe care le gestionează în prezent.

La nivel global, compania își propune reducerea emisiilor de CO2 cu 30% până în 2025 precum și creșterea ratei de reciclare la 15% până în 2025.  De asemenea, promovarea unei dezvoltări sustenabile prin produse și soluții inovative care țin cont și de diminuare a resurselor utilizate în procesele de producție, precum și promovarea diversității prin creșterea numărului de poziții de management deținute de către femei sunt alte obiective la care compania a aderat.

Related posts

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj sărbătorește pasagerul cu numărul 2 milioane în anul 2018

redactia

myhive, the address for business refined

Ionut Oprea

Milionarul Sándor Csányi, preşedintele OTP Bank, vrea să dezvolte proiecte imobiliare în Oradea

redactia

UVT se menține în topul QS Rankings by Subject 2018 cu domeniul Limbi moderne

Stefana Muresan

TRANSGAZ, proiect finalizat. Este asigurată infrastructura aducerii gazelor din Marea Neagră

redactia

CA Romgaz SA Mediaș propune dividende de 3,82 de lei/acțiune

Ligia Voro

„Cloud-ul, interoperabilitatea și identitatea electronică a cetățeanului sunt piloni esențiali ai transformării digitale a României”. Interviu cu șeful ADR, Sabin Sărmaș

Ion Surdu

Troleibuze, stații noi și aer mai curat datorită investițiilor REGIO, la Mediaș

Ligia Voro

Start-Up Nation – sesiune suplimentară; circa 9.000 de planuri de afaceri, depuse

Stefana Muresan

Orașul Câmpia Turzii a răscumpărat stadionul de la fostul combinat

Nora Dumitrescu

Grand Hotel Italia din Cluj va avea club şi centru spa de 1 mil. euro

redactia

Finanțări de până la 5.000 de euro pentru cadrele didactice din partea industriei IT

Ion Surdu

Cele mai bune restaurante din România, conform Gault&Millau

Ligia Voro

CNAIR a semnat contractul pentru realizarea centurii Comarnic, care va fi gata peste șapte luni

Stefana Muresan

Hardwork sau Network? Învață  la Masterclass-ul susținut de Andy Lopata 

Ionut Oprea

CBRE: Proprietarii de clădiri aleg externalizarea administrării acestora

Stefana Muresan

Târgul de Crăciun USAMV: Produse apicole, pomicole, agricole sau agroalimentare

redactia

Elvețienii de la CICOR, cu peste 700 de angajați, relocare în Zona Industrială Arad Vest

redactia

Primăria Satu Mare investeşte 128 mil. lei în construcţia celui de-al treilea pod peste Someş

Stefana Muresan

Ziua Cercetarii Media – BRAT: SATI 2.0 și SATI DMP – Industria online din România trece la nivelul următor

Stefana Muresan

Mai puține insolvențe în primele 10 luni din 2020: cel mai mic număr de firme radiate din Transilvania, în Covasna

Ion Surdu

ADR Centru: Peste 200 milioane de lei pentru reabilitarea patrimoniului cultural

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Reghin municipality, from a rich history to digital technology

Transilvania Business

Leave a Comment