București Industrie POZITIV TB Slider Ultimele stiri

La aniversarea a 25 de ani pe piața din România, REHAU luptă cu abandonul școlar prin implicarea într-un proiect educativ  

REHAU este prima companie care își donează aniversarea celor 25 de ani de prezență pe piața din România către Asociația “ZI de BINE”. Proiectul Edubuzz, pentru realizarea căruia compania a donat 25.000 euro, presupune amenjarea unui spațiu educațional pentru cei 400 de copiii din comuna Augustin, Județul Brașov. Foarte  mulți copii din acest sat nu au fost până acum nici o zi la școală.

Conform unui sondaj Eurostat, țara noastră este în top 3 în Uniunea Europeană la abandonul şcolar. 15 adolescenți dintr-o sută renunţă să mai facă liceul sau să urmeze cursurile unei şcoli profesionale. Cele mai afectate regiuni sunt în centrul şi sud-estul ţării.

„Misiunea REHAU este să îmbunătățim viețile oamenilor. Sub inițiativa REHAU Community, am decis să fim parte dintr-un viitorul mai bun, pe care ni-l dorim cu toții. Alături de oamenii ambițioși de la Asociația ZI de BINE vom schimba viața copiilor cu ajutorul proiectului educațional Edubuzz”, a declarat Alessandro Hillebrand, Country Manager, REHAU România.

În cadrul acestui proiect, doi învățători transformă un autobuz dezafectat într-un spațiu educațional. Cei doi își doresc nu doar să îi învețe pe copii să scrie și să citească, ci vor să implice cât mai mulți oameni în proiect – prieteni care să le vorbească celor mici, dar poate și părinților, despre nutriție și gătit sănătos, despre educație financiară și antreprenorială, care să îi învețe să acorde primul ajutor, care să organizeze seri de filme, campionate de board games, cursuri de canto, fotografie, actorie, dans.

“Suntem obişnuiţi să scrâşnim din dinţi când vorbim despre educaţie. Şi pe bună dreptate. Din când în când însă, vorbim despre educaţie cu speranţa şi cu încredere când descoperim profesori minunaţi şi dedicaţi care fac tot ce le stă în putere pentru elevii lor. EduBuzz este un astfel de proiect, pe care l-am adoptat cu bucurie la Zi de BINE şi în care, cu ajutorul REHAU, vom transforma un autobuz ruginit într-un Centru educaţional vesel şi primitor pentru aproape 400 de copii din Satul Augustin, de lângă Braşov” spune Melania Medeleanu, fondatoare Asociaţia Zi de BINE

REHAU aniversează 25 de ani pe piața românească. Compania este activă pe plan local prin cele trei divizii de business: Ferestre, Instalații, Soluții pentru Mobilier.

Compania, lider internațional în domeniul soluțiilor bazate pe polimeri, sprijină în România mai multe organizații non-guvernamentale care au ca scop protejarea mediului.

REHAU se află în topul celor 50 de companii la nivel global care își concentrează în mod constant atenția pe creșterea sustenabilă și eficientizarea resurselor energetice, aderând la 4 dintre cele 17 obiective  propuse prin inițiativa Națiunilor Unite Global Compact, în cele peste 170 de locații și 41 de fabrici pe care le gestionează în prezent.

La nivel global, compania își propune reducerea emisiilor de CO2 cu 30% până în 2025 precum și creșterea ratei de reciclare la 15% până în 2025.  De asemenea, promovarea unei dezvoltări sustenabile prin produse și soluții inovative care țin cont și de diminuare a resurselor utilizate în procesele de producție, precum și promovarea diversității prin creșterea numărului de poziții de management deținute de către femei sunt alte obiective la care compania a aderat.

Related posts

Oradea pe primul loc în topul pressone.ro – „Cele mai bune orașe din România”

Traian Dan

RC Europe a inaugurat la Oradea al treilea proiect de retail sub brandul NEST, din România

Papuc Irina

E.ON a finalizat Centrala Electrică Fotovoltaică din Parcul Industrial TeraPlast Bistrița

Traian Dan

Topul Celor mai doriți angajatori în 2019

Ligia Voro

Test RT PCR cu rezultat în doar 60 minute, la Spitalul Municipal din Oradea

Traian Dan

25 de ani de cooperare cu Ille et Villane din Franța și un nou acord

Ligia Voro

OMV Petrom își extinde prezența Upstream în regiunea Mării Negre

Papuc Irina

Transilvania IT Cluster și Transilvania DIH sunt apreciate de Comisia Europeană

Nicolae Pop

“Medicina este cu oameni și despre oameni”, spune dr. Carmen Nicolau despre misiunea Centrului de Medicină Integrativă Lotus Life

redactia

Publicistul Stelian Tănase elogiază Oradea: „Cum ar fi ţara asta dacă toate oraşele s-ar afla la nivelul de civilizaţie întâlnit la Oradea?”

Stefana Muresan

Coșuri cadou corporate de sărbători – pentru succesul afacerii tale

Nicolae Pop

Golf. Bal medieval. Conferinţe marca Transilvania Business. Transilvania Open 4 Business 2017 by Transilvania Business Magazine. 18-20 mai 2017, Cluj.

Raluca Ursu

Medicina alternativă, la Oradea: Dr. Mircea Dogariu aduce acupunctura tradițională și energetică la Clinica Sana Mente

Transilvania Business

Licitaţie de aproape 36 milioane euro pentru procurarea a 17 tramvaie

Papuc Irina

Nemții de la Reinert, investesc 5 milioane de Euro în Eurobusiness I Oradea

Traian Dan

Francezii de la Auchan au pornit recrutările în Ardeal și Banat

Nora Dumitrescu

Hidroelectrica, dividende de peste un miliard de lei

Stefana Muresan

Guvernul deschide o nouă nișă pe piața cardurilor: tichetele sociale pe suport electronic

Ion Surdu

Huennebeck și-a modernizat două depozite din România

Nora Dumitrescu

Județele care susțin agricultura Ardealului

Nora Dumitrescu

Corina Cretu: Simplificarea regulilor referitoare la obtinerea de fonduri europene, o prioritate

Stefana Muresan

Rotaryenii bihoreni și-au dat mâna pentru sănătatea comunității

Traian Dan

Clujul va avea parc fotovoltaic-eolian de 2,7 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Filarmonica Banatul va intra într-un amplu proces de reabilitare

redactia

Leave a Comment