Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

România, a şaptea piaţă de bere din Europa. Volumul pieţei berii a crescut uşor în 2019 în volum

Volumul pieţei berii în 2019 s-a menţinut la nivelul anului anterior, cu creştere uşoară de 0,4% în volum, ajungând la 16,7 milioane hectolitri, potrivit datelor Asociaţiei Berarii României, care arată că România este a şaptea piaţă de bere din Europa, având un caracter naţional deoarece peste 97% din berea consumată în România este produsă local şi 50% din ingrediente provin din ţară.

”Volumul pieţei berii în 2019 s-a menţinut la nivelul anului anterior, cu o evoluţie de doar +0,4% în volum, ajungând la 16,7 milioane hectolitri. În acelaşi timp, eforturile investiţionale ale membrilor Berarii României au atins un nivel record în 2019, acestea ridicându-se la 96,3 milioane euro, în creştere cu 22 de milioane euro faţă de 2018. Investiţiile cumulate ale membrilor Asociaţiei în ultimii 16 ani au atins 1,62 miliarde euro”, arată datele asociaţiei.

Membrii Asociaţiei Berarii României deţin împreună 67 de mărci de bere.

“România este a şaptea piaţă de bere din Europa, ceea ce arată maturizarea sectorului local al berii şi contribuţia semnificativă la economia românească şi europeană. Datorită caracterului său naţional, definit deopotrivă prin faptul că peste 97% din berea consumată în România este produsă local şi 50% din ingrediente provin din ţară, sectorul berii reuşeşte să genereze un adevărat lanţ de efecte pozitive pentru economie,” a declarat Julia Leferman, director general, Asociaţia Berarii României (sursa).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mobilizare pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda: a început montarea parapeților

Articolul următor

La aniversarea a 25 de ani pe piața din România, REHAU luptă cu abandonul școlar prin implicarea într-un proiect educativ  

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Startup Europe Week Brașov 2024

Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin organizarea simultană a unor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share