Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cartierele Borhanci și Sopor, legate la centura metropolitană

Noile cartiere ale municipiului Cluj-Napoca vor avea ieșire la viitoarea centură metropolitană, a anunțat primarul Emil Boc, în cadrul unei dezbateri inițiate de investitorii germani din România.  

“Trecem la dezvoltarea Clujului metropolitan, pentru că orașul nu poate rămâne doar în aria lui geografică: granița cu Florești, Apahida sau Baciu.

Principalele obiective sunt tren metropolitan, metrou, conectarea orașului prin centura metropolitană, pe partea de sud-est, cu drumuri de legătură la aceasta din zonele Edgar Quinet, Frunzișului, Borhanci, Sopor, pentru o mobilitate mai mare și pentru a realiza ceea ce am făcut cu Autostrada Transilvania – un impact major asupra dezvoltării Clujului.

Conectarea orașului la autostradă se întâmplă: este în derulare licitația pentru prima etapă, iar anul viitor sunt șanse mari ca acești 7 km care leagă Clujul prin Tureni, Mărtinești direct pe autostradă să fie gata, ca să nu mai mergi prin Gilău sau Baciu ca să intri pe A3 sau pe Bd. Muncii, ca să nu vorbim de salvarea municipiului Turda și mai buna conectivitate pentru clujeni”.

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) a realizat o dezbatere cu autoritățile locale și cu companiile din regiunea Transilvania. Subiectele abordate au fost provocările actuale cu care se confruntă orașele și mediul de afaceri: situația actuală pe piața muncii, dezvoltarea industrială a județului Cluj, soluții „verzi” pentru o dezvoltare sustenabilă a județului.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

GoTech 2020: The New Reality prezintă peste 1.500 de soluții digitale de business pentru industriile de retail, IT, cybersecurity și marketing

Articolul următor

Europa trimite 5 milioane de euro pentru renovarea școlilor din Zalău

Citește și:
Citeste mai mult

S-a definitivat Zona Metropolitană Arad

Aceasta include 24 de orașe și comune din jurul municipiului. „Cele 24 de unități administrativ-teritoriale incluse în Zona…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share