Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Europa trimite 5 milioane de euro pentru renovarea școlilor din Zalău

Patru unități de învățământ din municipiul sălăjean se află în proces de reabilitare cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional eficiență energetică clădiri publice.

La finalul lucrărilor, școlile vor beneficia de anveloparea clădirii, refacerea finisajelor exterioare, modernizarea instalațiilor sanitare, termice și electrice, refacerea șarpantei, recompartimentări interioare pentru amenajarea grupurilor sanitare accesibile persoanelor cu dizabilități, refacerea finisajelor interioare, realizarea de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități și refacerea trotuarelor de protecție.

La Liceul de Artă Ioan Sima, lucrările sunt realizate în procent de 73%. Au fost finalizate lucrările interioare și la acoperiș și s-a realizat termosistemul și tencuiala la corpul A. În momentul de față se execută termosistemul la corpul B. Valoarea proiectului este de 5,7 milioane de lei.

În privința Liceului Reformat Wesselenyi, stadiul de finalizare a ajuns la 95%. Lucrările de construcții sunt gata, urmează să fie terminată și partea de dotări. Valoarea proiectului se ridică la 3,6 milioane de lei.

În cadrul Liceului cu Program Sportiv Avram Iancu au fost executate lucrări în procent de 30,6%. Până în prezent au fost finalizate lucrările la corpul C, la corpul B sunt gata lucrările de finisaje exterioare și terasele, iar în interior a fost montată tâmplăria, au fost executate instalațiile electrice și finisajele în procent de 90 la sută. La sala de sport au fost efectuate lucrări de instalații termice și sanitare, proiectul ridicându-se la 11,3 milioane de lei.

Procentul de realizare a investiției la Liceul Ortodox Sfântul Nicolae este de doar 6,6%. Au fost finalizate lucrările la acoperiș, iar în momentul de față se lucrează la instalațiile electrice și sanitare și se efectuează lucrări interioare la ultimul etaj. Suma destinată proiectului se cifrează la 3,5 milioane de lei.

“Având în vedere că în aceste unități de învățământ nu se desfășoară cursuri în această perioadă, se lucrează intens pentru avansarea lucrărilor de modernizare. Odată cu finalizarea investițiilor, elevii vor beneficia de infrastructură școlară modernă, în care procesul educațional să se desfășoare în cele mai bune condiții”, a declarat Ionel Ciunt, primarul Zalăului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cartierele Borhanci și Sopor, legate la centura metropolitană

Articolul următor

Ruta Cultural Turistică a Bisericilor de Lemn din România, lansată oficial

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share