Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Finanțare asigurată pentru ocolitoarea Zalăului

Ministrul transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că ultima etapă a variantei de ocolire a municipiului Zalău, de 49 de milioane de euro, va fi finanțată în majoritate din fonduri europene.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au semnat contractul de finanțare pentru proiectul varianta de ocolire a municipiului Zalău, etapa 2, între Drumul Național nr. 1F, km 79+625 și Drumul Județean nr. 191C.

Proiectul este de 240 de milioane de lei, dintre care 172 de milioane reprezintă valoarea eligibilă aprobată din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 30 de milioane, cofinanțarea beneficiarului.

“Realizarea acestui obiectiv va atrage, cu siguranță, îmbunătățirea accesibilității regiunii și mobilității populației, bunurilor si serviciilor, în vederea stimulării dezvoltării economice durabile – prin fluidizarea traficului și decongestionarea acestuia în municipiul Zalău.

Totodată, prin această investiție urmărim reducerea costurilor de transport, creșterea gradului de siguranță al traficului și înlesnirea cooperării inter-regionale”, a declarat ministrul Bode.

Consilierii municipali din Zalău au aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare, solicitarea CNAIR privind trecerea din domeniul proprietatea publică a municipiului în cea publică a statului român a unei suprafeţe de 145.774 mp, de pe traseul viitorului tronson II al şoselei de centură a Zalăului.

Câștigător pentru proiectarea și execuția celor 5,5 km necesari finalizării variantei a fost desemnat un consorțiu condusă de compania chineză Synohidro. Contractul are ca obiect proiectarea și execuția variantei de ocolire a municipiului către ofertantul declarat câștigător în cadrul procedurii de atribuire.

Asocierea Synohidro (China) – Good Prod (România) a câștigat cu preţul de 185 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, și un scor de 100 puncte, din care 60 pentru componenta financiară și 40 pentru componenta tehnică.

Durata contractului va fi de 114 de luni, din care șase luni proiectarea și 24 de luni execuția, garanția lucrărilor fiind de 84 de luni. Proiectarea şi execuţia pentru construirea variantei de ocolire a Zalăului includ cinci viaducte, două poduri şi intersecţiile giratorii cu cele două drumuri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A demarat construcția noului sediu al Facultății de Chimie din Timișoara

Articolul următor

Diplomatul român Cosmin Boiangiu va conduce una dintre cele mai tinere agenții europene: Autoritatea Europeană pentru Muncă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share