Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A demarat construcția noului sediu al Facultății de Chimie din Timișoara

Lucrările la noul sediu al Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara au intrat în linie dreaptă, joi fiind pusă piatra de temelie a noii construcții. În mod simbolic, primele cantități de beton au fost turnate de rectorul UPT, Florin Drăgan, foștii rectori Viorel-Aurel Șerban și Nicolae Robu, precum și președintele Senatului UPT, Radu Vasiu.

Cu un design deosebit și dotări la cel mai înalt nivel, care vor asigura condiții excelente de studiu pentru aproximativ 650 de studenți, două noi clădiri se vor construi în continuarea actualei clădiri a Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului. Acestea vor fi construite între actualul sediu al facultății și Biserica Studenților. Odată cu ridicarea noilor corpuri, va avea loc și modernizarea actualului sediu al facultății, dar și realizarea unui număr de 110 locuri de parcare. Extinderea a devenit posibilă în urma accesării de fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, valoarea totală a proiectului ridicându-se la peste 27 de milioane de lei.

Este vorba de un proiect cu fonduri totale de peste 27 de milioane de lei, două corpuri de clădire, una cu plan parter, alta cu plan parter și trei etaje, care ne va permite să aducem în același loc oamenii din celelalte clădiri ale Facultății de Chimie. Clădirea va fi modernă, va avea 16 laboratoare dotate, săli de curs, amfiteatre, birouri, iar din acest punct de vedere Politehnica face ceea ce a făcut mereu în acest prim secol de existență, să contribuie la dezvoltarea orașului Timișoara și a întregii regiuni, prin oamenii pe care îi pregătește. Ne bucură că începem acum, în prag de nou secol al UPT, această construcție nouă”, a declarat rectorul Universității Politehnica Timișoara, Florin Drăgan.

Inițiativa ridicării acestei clădiri nu este una nouă.

Are o poveste interesantă această construcție, care a început în 2008, când domnul Nicolae Robu, rector pe atunci, a forțat această clădire, s-a făcut proiectul dar, din păcate, lucrurile s-au blocat. A mai existat o tentativă în 2013, dar din nou s-a blocat. Am revenit din nou în 2017, cu proiectul readaptat la noile condiții, în 2018 a fost depus, în 2019 a venit aprobarea contractului de finanțare, în 2020 proiectul tehnic și iată, se lucrează, cu un termen destul de strâns, dar sperăm să fie încheiat la finalul anului viitor”, a declarat Viorel-Aurel Șerban.

Mereu am fost cu sufletul în Politehnică, pentru că acolo m-am format, acolo am profesat atâția ani și, în plus, mi-am asumat responsabilități. Din 2008 am avut această inițiativă, de a completa Bulevardul Vasile Pârvan cu această construcție, care dă și o anumită simetrie. Se va vedea în final ce binevenită este. Din păcate, vremurile au fost cum au fost și nu s-a putut începe construcția decât acum, după 12 ani, dar vreau să-i felicit pe colegii care m-au urmat, pe rectorul Șerban, pe rectorul Drăgan, pentru perseverență, pentru că, iată, au dus lucrurile la bun sfârșit. Va fi o clădire pe de o parte frumoasă, care va întregi Bulevardul Vasile Pârvan, iar pe de altă parte funcțională. Va oferi spații moderne, proiectul e realmente foarte bun și va oferi o infrastructură excelentă pentru învățământ și cercetare a Universității Politehnica Timișoara”, conform lui Nicolae Robu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se reia licitația pentru cele 44 autobuze electrice ale Timișoarei

Articolul următor

Finanțare asigurată pentru ocolitoarea Zalăului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share