Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Turismul religios din Maramureș, recunoscut de Ministerul Economiei

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) a conferit Consiliului Județean Maramureș diploma de recunoaștere a calității de membru în cadrul rutei cultural-turistice a bisericilor de Lemn din România.

Recunoașterea a fost acordată în cadrul evenimentului ”Protejarea și valorificarea cultural-turistică a monumentului istoric Biserica de Lemn din Valea Crișului”, organizat de Agenția de Management al Destinației Bihor, Parohia Ortodoxă din Valea Crișului și Episcopia Română Ortodoxă a Oradei.

Gestul vine ca urmare a faptului că proiectul ”Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” a fost recunoscut în 28 august de către Serviciul Relații Internaționale și Afaceri Europene în Domeniul Turismului drept rută cultural turistică dezvoltată pe plan regional.

Documentația pentru acreditarea acestei rute a fost realizată de o echipă mixtă formată din reprezentanți ai Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul CJ Maramureș, MMEEMA și Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

Proiectul ”Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord”, derulat de CJ Maramureș, are ca scop punerea în valoare a 16 biserici de lemn din județ, implicit creșterea numărului de turiști în zonă.

Total
18
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Orange a ajuns cu rețeaua 5G în patru orașe din Transilvania și Banat

Articolul următor

Retailul devine motorul tranzacțiilor industriale, cu o pondere dublată în ultimii 5 ani

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
18
Share