Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Turismul religios din Maramureș, recunoscut de Ministerul Economiei

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) a conferit Consiliului Județean Maramureș diploma de recunoaștere a calității de membru în cadrul rutei cultural-turistice a bisericilor de Lemn din România.

Recunoașterea a fost acordată în cadrul evenimentului ”Protejarea și valorificarea cultural-turistică a monumentului istoric Biserica de Lemn din Valea Crișului”, organizat de Agenția de Management al Destinației Bihor, Parohia Ortodoxă din Valea Crișului și Episcopia Română Ortodoxă a Oradei.

Gestul vine ca urmare a faptului că proiectul ”Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” a fost recunoscut în 28 august de către Serviciul Relații Internaționale și Afaceri Europene în Domeniul Turismului drept rută cultural turistică dezvoltată pe plan regional.

Documentația pentru acreditarea acestei rute a fost realizată de o echipă mixtă formată din reprezentanți ai Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul CJ Maramureș, MMEEMA și Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

Proiectul ”Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord”, derulat de CJ Maramureș, are ca scop punerea în valoare a 16 biserici de lemn din județ, implicit creșterea numărului de turiști în zonă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Orange a ajuns cu rețeaua 5G în patru orașe din Transilvania și Banat

Articolul următor

Retailul devine motorul tranzacțiilor industriale, cu o pondere dublată în ultimii 5 ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share