Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul își va amenaja zone verzi cu 2,5 milioane de euro

Șase zone degradate din municipiul Zalău sunt în proces de transformare în spații verzi. Au fost demarate lucrările la șase locații care vor fi amenajate pe imobile abandonate sau degradate – etapa I.

Acestea fac parte din proiectul finanțat din fonduri europene de 12,7 milioane de în cadrul căreia au fost deja amenajate patru zone, la care urmează să fie efectuată recepția, investițiile fiind aproape finalizate.

Cele șase spații verzi noi vor fi amenajate în următoarele zone: Cartier Meseș, str. Corneliu Coposu; str. Oborului; Aleea Digului; Cartier Dumbrava (strada Simion Bărnuțiu); Cartier Brădet (str. G. Doja și B. P. Hasdeu) și Dispensar CFR 1 și 2.

“Avem în implementare proiecte pentru a acorda utilitate zonelor degradate și pentru a crea un ambient plăcut, în care familiile tinere și copiii acestora să își petreacă timpul liber. Aceste investiții înseamnă locuri de joacă pentru copii, zone modernizate și spații verzi”, conform reprezentanților municipalității.

Investițiile sunt adaptate la situația specifică din zonă și cuprind spații verzi, accese și alei pietonale; împrejmuirea terenului; instalații la sisteme de iluminat public și supraveghere video; instalații de apă, canalizare; sistem de irigații; racordarea terenului la utilități publice; dotarea cu mobilier urban, echipamente de fitness, sport și de joacă pentru exterior.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

IT-iștii din Cluj și-au ales conducerea pentru următorii doi ani

Articolul următor

Orădenii sunt chemați să aleagă proiectul pentru amenajarea Digi – parcării

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share