Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

În Oradea se va construi un spital ultramodern, cu 280 de locuri, cu fonduri europene

Pe un teren de 2,5 hectare de pe strada Vlădeasa, care astăzi este în proprietatea Consiliului Judeţean Bihor şi care urmează să fie transferat municipiului Oradea, se va construi un nou spital.

Spitalul va avea 280 de locuri, valoarea estimată a proiectului fiind de 30 de milioane de euro. Studiul de fezabilitate se va finaliza până la sfârşitul acestui an, finanţarea urmând să fie făcută din fonduri europene.

Avem nevoie de un spital nou, care să rezolve problemele pe care le avem astăzi încă nerezolvate în Oradea și împreună am căutat un amplasament pe care să-l punem la dispoziția municipalității în vederea construirii spitalului. Am identificat amplasamentul pe strada Vlădeasa și, la jumătatea străzii, pe un teren care astăzi este în proprietatea Consiliului Județean Bihor, dar care a ținut de unitățile militare în anii anteriori. Vom pune acest amplasament la dispoziția Primăriei Oradea pentru a construi pe proprietatea menționată acest spital, pe o suprafață de 2,5 ha, care va fi transferată în cursul acestei luni Primăriei Oradea. Urmează ca Primăria și spitalele să realizeze această investiție importantă pentru orădeni. Angajamentul Consiliului Județean va fi că în prima ședință vom transfera terenul Primăriei Oradea”, a declarat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Consider că această locație este una potrivită pentru construirea unui spital nou în municipiu. Primăria Oradea, după preluarea acestui teren, se va ocupa efectiv de demolarea clădirilor abandonate din spate și, împreună cu Spitalul Județean și cu Spitalul Municipal, vom finaliza studiile de prefezabilitate și fezabilitate pentru realizarea acestui proiect. În același timp, colegii mei din cadrul DMPFI vor căuta soluții pentru finanțarea din fonduri europene a acestui spital”, a precizat Florin Birta, primarul Oradiei.

Managerul Spitalului Judeţean dr. Gheorghe Carp a menționat că necesitatea acestui spital este evidentă, mai ales în această pandemie, pentru că structura spitalului actual nu era pregătită pentru a se confrunta cu o astfel de pandemie sau asemenea evenimente, ceea ce ne obligă ca pe viitor să fim pregătiți.

De asemenea, dr. Carp a anunțat că ideea realizării unui nou spital s-a născut acum 2 luni și s-au făcut deja toate demersurile necesare pentru ca spitalul să fie materializat. „Spitalul va cuprinde două secții de boli infecțioase: 100 de paturi, 50-50, dar și o rezervă de 50 de paturi în conservare pentru situații epidemice. Totodată, va fi și o secție de pneumologie cu 100 de paturi, cu 30 de tuberculoză, pentru că noua construcție va cuprinde toate acele condiții necesare tratării pacienților cu boli transmisibile, cum este și tuberculoza sau alte boli infecțioase. Spitalul va fi o clădire care va corespunde tuturor cerințelor secolului XXI, saloane de maximum 2 paturi, presiune negativă, în așa fel încât ca transmiterea aerogenă a virusurilor sau bacteriilor să nu aibă loc și toate cele necesare ca actul medical să se desfășoare în cele mai bune condiții”, a spus dr. Gheorghe Carp.

De asemenea, noul spital va avea și o secție proprie de terapie intensivă, o secție proprie de imagistică, precum și computer tomograf și aparat radiologic, a menționat dl. Carp.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Explan va face studiul de conectare a Clujului la Autostrada Transilvania

Articolul următor

Înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut în luna octombrie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share