Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Explan va face studiul de conectare a Clujului la Autostrada Transilvania

Compania Explan Cluj-Napoca va realiza studiul de fezabilitate pentru drumul expres care va conecta Autostrada Transilvania (A3) la Drumul Național (DN) 1.

A fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate (SF) și a proiectului tehnic (PT) necesare construcției drumului expres pentru conexiunea între A3 (zona Turda) și DN1 (zona Mărtinești).

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, a semnat contractul de elaborare a SF, proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire și PT la obiectivul drum expres pentru realizarea conexiunii.

Contractul, în valoare de 2,7 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, a fost semnat cu antreprenorul Explan. Lungimea acestui tronson, conform Master Planului General de Transport, este de 5,3 km.

Durata de elaborare va fi de nouă luni pentru SF și PT. Drumul expres pentru realizarea conexiunii dintre A3 și DN 1 va asigura legătura între două căi principale de transport din județul Cluj aflate în administrarea DRDP Cluj.

Drumul e prevăzut cu câte două benzi pe sens, iar mare parte din lucrări se vor desfășura în zona de deal-munte. Este un proiect prioritar în strategia de dezvoltare rutieră a Ministerului Transporturilor, având scopul de a degreva traficul din Turda și reducerea distanței dintre Cluj-Napoca și A3, respectiv A10.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Videochatul, printre cele mai profitabile afaceri chiar și în pandemie! Top 4 motive pentru care româncele aleg această meserie!

Articolul următor

În Oradea se va construi un spital ultramodern, cu 280 de locuri, cu fonduri europene

Citește și:
Citeste mai mult

Viață lungă, vie Via Transilvanica

În 2018, atunci când România celebra 100 de ani de la Marea Unire, Tășuleasa Social, organizația originară din…
Citeste mai mult

CESAROM a lansat Pro Club

Noua platformă online este dedicată profesioniștilor din domeniul construcțiilor și amenajărilor. Lasselsberger Ceramics România, deținătorul brandului CESAROM și…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share