Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Videochatul, printre cele mai profitabile afaceri chiar și în pandemie! Top 4 motive pentru care româncele aleg această meserie!

Industria videochatului a înflorit în vremea pandemiei! În timp ce majoritatea afacerilor au avut de suferit din cauza măsurilor impuse de autorități pentru a stopa răspândirea coronavirusului, studiourile de acest fel au făcut bani frumoși. Mai mult de atât, potrivit datelor oferite publicității, solicitările de angajare au fost mult mai numeroase decât în perioadele obișnuite.

Deși este o meserie blamată, multe femei trec peste prejudecăți și aleg să lucreze ca modele de videochat. Iată 4 motive pentru care balanța înclină în favoarea acestui job mai mult  decât părerea lumii:

  • Câștiguri de mii de dolari pe lună

Modelele de videochat fără experiența pot câștiga între 1000 și 3000 de dolari pe lună. În timp, multe  angajate au ajuns să încaseze  sume fabuloase, de douăzeci de mii de dolari lunar. Trainerii din această industrie spun că pentru a câștiga atât de bine este nevoie ca modelele să știe limba engleza și să aibă un aspect îngrijit. Partea bună este că multe studiouri au profesori de limbi străine, pe care îi plătesc, totul pentru a spori încasările.

  • Job stabil și câștiguri regulate

În perioadele de cotitură, când economia trece prin perioade critice și rata șomajului crește, iar foarte multe persoane rămân fără venit, videochatul înflorește. Așadar multe persoane aleg sa lucreze ca modele pentru a avea siguranța zilei de mâine. Dat fiind faptul că majoritatea persoanelor au fie o rată lunară, fie minori sau vârstnici în îngrijire, stabilitatea locului de muncă este un criteriu extrem de important.

  • Lucrezi cu forme legale

Majoritatea studiourilor de videochat au parte de controale regulate și nu își permit să țină oameni “la negru”. Așadar, dacă te gândeai că nu este un job legal, poți să stai liniștită. Angajații din această industrie au un contract de muncă la fel ca oricare altul. Acest lucru înseamnă că se plătesc la stat taxele și impozitele aferente, iar salariatul beneficiază de asigurare de sănătate, pensie, șomaj din partea statului și orice alte drepturi prevăzute de lege.

  • Modelele beneficiază de confidențialitate

Peste 90% dintre angajații care lucrează în studiourile de videochat ascund acest lucru. Asta, pentru a se feri de “judecata lumii” și pentru a nu fi nevoiți să răspundă șirului de întrebări care ar putea veni odată cu aflarea profesiei lor.  Dacă te gândești să activezi în acest domeniu trebuie să știi că atunci când interacționezi pe chat, în timpul serviciului, vei folosi un pseudonim, nicidecum numele tău real. Majoritatea studiourilor lucrează cu site-uri din străinătate, astfel că este imposibil să dai peste vecinul de la etajul 3 sau chiar peste vreun fost coleg.

Riscuri există și în această meserie care oferă câștiguri de mii de euro chiar din primele luni. Este vorba despre stresul emoțional, care poate fi uneori greu de gestionat și de sentimentul  de stimă de sine scăzută, care poate să apară în timp și să creeze depresie sau alte probleme de sănătate.

În final, e clar ca lumina zilei ca banii nu aduc fericirea, dar lipsa lor poate aduce nefericire.

Așadar, fiecare persoană are dreptul să  decidă asupra propriei vieți și a  parcursului personal sau profesional pe care dorește să îl urmeze.

 

sursa foto: shutterstock.com

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aplicație de mobilitate urbană, adoptată de transportul public din Cluj

Articolul următor

Explan va face studiul de conectare a Clujului la Autostrada Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share