Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Începe licitația pentru lotul 2 al Autostrăzii Sibiu-Pitești

Compania de Drumuri lansează în licitație Lotul 2 al Autostrăzii Sibiu-Pitești, secțiunea Boița-Cornetu, ultimul tronson care intră în procedură de achiziție publică.

Segmentul Boița – Cornetu are o lungime de aproximativ 33 de kilometri fiind ultimul tronson care intră în procedura de achiziție publică, toate cele 5 loturi fiind, astfel, în licitație, evaluare, proiectare sau execuție.

Radio România Actualități transmite că acest contract pentru lotul 2 al Autostrăzii dintre Sibiu și Pitești este estimat la aproape un miliard de euro, iar documentația a fost realizată cu expertiza specialiștilor Comisiei Europene, finanțarea fiind asigurată din fonduri nerambursabile. Tronsonul începe la Boița în județul Sibiu și ajunge la Cornetu aproape de Brezoi, în județul Vâlcea. Acesta este unul foarte dificil fiind prevăzut cu 50 de lucrări de artă : tuneluri, pasaje și viaducte, a explicat în exclusivitate pentru RRA, Mariana Ioniță, director general al Companiei de Drumuri:

,,Documentația de atribuire pleacă, astăzi, la ANAP. Este una extrem de grea, ca să vă dau un exemplu despre complexitatea acesteia, sunt 5 kilometri cu tuneluri și 11 kilometri de poduri, pasaje și viaducte, deci 16 kilometri sunt doar lucrări de artă. Noi mergem cu o procedură de precalificare după modelul lotului 3 (Cornetu – Tigveni). Punctăm câteva criterii, astfel, avem între 18 și 24 de luni pentru proeictare deci cine vine cu 18 luni va primi punctaj maxim. Pentru execuție, potivit Hotărârii de Guvern cu indicatorii tehnico- economici sunt prevăzute 64 de luni dar sigur vin constructori puternici cu tehnologie modernă și vom puncta un termen redus. S-au făcut foraje suplimentare care să certifice traseul respectiv și o analiză a riscurilor geotehnice, pe o anumită secțiune este încadrare la risc mediu iar pe altele Risc Major. Am făcut și o analiză de impact asupra mediului, ne dorim ca traseul să fie cât mai prietenos cu mediul“, a explicat ieri Mariana Ioniță, Director General CNAIR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut în luna octombrie

Articolul următor

Compania de Infrastructură intervine pe autostrada Mureș – Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share