Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania de Drumuri face un nou pas pentru finalizarea centurii de ocolire a Timișoarei. În lucru e și ”varianta” alternativă

Compania Națională de Administrare a Infrastructuri Rutiere a anunțat demararea procedurilor în vederea semnării contractului de realizare a studiului de fezabilitate pentru centura Vest, de ocolire a Timișoarei. Valoarea contractului este de 3,6 milioane de lei, plus TVA.

CNAIR a demarat procedurile interne în vederea semnării contractului având ca obiect “Elaborare studiu de fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Timișoara Vest”.

În urma procedurii de achiziție publică, licitație deschisă, pentru atribuirea contractului în valoare de 3.658.195,15 lei fără TVA, ofertantul declarat câștigător fiind societatea Search Corporation S.R.L. Durata contractului este de 15 luni. Comunicările privind rezultatul procedurii au fost transmise în data de 14 octombrie. În termenul prevăzut de legislația în materia achizițiilor publice nu a fost depusă nicio contestație.

Proiectul centurii Vest are ca scop construirea unei variante de ocolire a orașului Timișoara din zona intersecției DN 69 (Timișoara – Arad), cu DJ 591 (unde se va lega cu varianta de ocolire Timișoara Sud), ce va ocoli orașul prin vest, astfel încât să se asigure creșterea gradului de siguranță și a vitezei de deplasare, rezultând astfel închiderea inelului de centură a municipiului Timișoara.

 

Varianta ”rural-metropolitană”

 

În urmă cu câțiva ani, Consiliul Județean Timiș a lansat ideea unei minicenturi de ocolire a Timișoarei, formată din mai multe drumuri comunale, care leagă localitățile periurbane ale capitalei Banatului. În cea mai mare parte doar drumuri de pământ și piatră, acestea au fost preluate în administrarea CJ și ulterior asfaltate. Deja o bună parte din această minicentură este deja realizată, locuitorii comunelor pot ajunge în comuna vecină fără a mai fi nevoiți să intre în oraș.

În perioada viitoare va fi finalizat studiul de fezabilitate pentru un nou proiect derulat de Consiliul Județean Timiș, de această dată pentru asfaltarea unui fost drum comunal, preluat în administrare de administrația județeană, între localitățile periurbane ale Timișoarei, Șag și Sânmihaiu Român. Acum un drum de pământ, acesta va oferi o legătură directă, civilizată, între cele două comune din jurul capitalei de județ. CJ Timiș va asfalta acest drum de piatră și pământ, reușind să-l preia anul acesta în administrare, din punct de vedere juridic.

Studiul de fezabilitate va intra în lucru în perioada imediat următoare, în contextul în care licitația pentru desemnarea câștigătorului se apropie de final.

Șoseaua are o lungime aproximativă de 5 km. Investiția are ca premisă dezvoltarea celor două comune, prin crearea unei infrastructuri care să permită intensificarea activităților comerciale, cât și sporirea gradului de siguranță în trafic.

În acest moment este în lucru și drumul care leagă alte localități, Dudeștii Noi și Săcălazul, o altă porțiune din această minicentură. De la Săcălaz există deja realizat drumul până la Sânmihaiu Român, care va fi ulterior legat și de Șag, deci de drumul național spre granița cu Serbia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19

Articolul următor

Proiect CSR: Compania Smithfield România a lansat o linie specială de finanțare pentru instituțiile implicate în activitatea medicală

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share