Agricultura Ultimele stiri

CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19

In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei

Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul mai multor națiuni de a se dedica mai intens agriculturii durabile, a declarat Jim Collins, CEO Corteva Agriscience, în cadrul sesiunii Climate-Positive Agriculture in a Post-COVID World (Agricultură cu impact pozitiv asupra climei, într-o lume post-COVID) de la summit-ul virtual Financial Times Global Food Systems Summit. „Pentru cei implicați în domeniul agricol, este clar că am depășit perioada în care ne gândeam la sustenabilitate ca fiind doar o parte din afacerea noastră. Sustenabilitatea ESTE afacerea noastră. Îi putem servi mai eficient pe beneficiarii lanțului alimentar global re-evalualând fiecare aspect al afacerii noastre prin prisma durabilității.”

Collins a descris calea aleasă de Corteva Agriscience pentru a-și realiza propriile obiective de sustenabilitate, definite în cadrul Obiectivelor de Sustenabilitate pentru 2030. Cele 14 obiective ale companiei, ce urmează a fi realizate în următorii 10 ani, au fost elaborate în jurul a 4 piloni-cheie: obiective în beneficiul agricultorilor; obiective în beneficiul terenurilor agricole; obiective în beneficiul comunității; obiective cu privire la operațiunile companiei.

Exemple, în acest sens, constituie:

Comercializarea stabilizatorului de azot N-Lock pe piața europeană răspunde cererii de îmbunătățire a calității apei și de reducere cu 40% a emisiilor de gaze cu efect de seră cauzate de fertilizare.

Investiții în soluții naturale privind protecția culturilor sau în produse biologice, tot mai cerute de piață.

Parteneriatul britanic cu LEAF – grup ce sprijină agricultura ecologică – oferă trei ani de instruire, suport tehnic și mentorat pentru agricultorii ce își doresc să devină lideri în domeniul agriculturii durabile.

De altfel, Corteva Agriscience va anunța în iunie 2021 planul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră ce rezultă în urma propriilor operațiuni.

În plus, Collins a împărtășit cu restul participanților faptul că pandemia a scos în evidență nevoia stingentă pentru o mai bună eficacitate a sistemului alimentar global. Remarcând dilema asociată risipei alimentare într-o perioadă în care, mai mult ca niciodată, omenirea se confruntă cu foamete din cauza pandemiei COVID-19, și-a asumat angajamentul cu privire la faptul că Corteva va colabora cu diverși parteneri în vederea promovării unor politici bazate pe știință, permițând astfel fermierilor să producă suficiente alimente nutritive pentru o populație în continuă creștere.

„Orice situație de criză este asociată unei oportunități. În ultimele 10 luni, am avut discuții foarte la obiect cu privire la numeroase probleme urgente legate de dezvoltarea sustenabilă”, a declarat Collins. „Siguranța alimentară la nivel global. Fenomene meteorologice extreme. Tulburări sociale. Echitate economică. Și, desigur, însăși pandemia – toate acestea au dus la crearea unei platforme pe baza căreia agricultura să se axeze pe verigile-lipsă de mult ignorate ale lanțului alimentar global. Munca pe care o depunem în prezent ne va permite să facem schimbări care vor avea un impact pozitiv și pe termen lung asupra lanțului alimentar.”

Collins a adăugat „Cu toții trebuie să colaborăm pentru a elabora sisteme de aprovizionare a hranei care să fie holistice și sustenabile și care să hrănească pe toată lumea… satisfăcând, în același timp, necesitățile și cererile în continuă schimbare ale consumatorilor din zilele noastre.”

Banca Mondială estimează că impactul economic al pandemiei ar putea duce la aproape 100 de milioane de oameni care să ajungă să se confrunte cu sărăcie extremă, adăugând că: „Peste 1 milion de oameni au murit din cauza pandemiei COVID. În același timp, peste 7 milioane de oameni au murit din cauza foametei.1

„Cei peste 20.000 de angajați Corteva la nivel global depun eforturi în vederea reducerii risipei de hrană, care acumulează 1,3 miliarde de tone de alimente la nivel global. Echipele noastre, clienții și partenerii noștri, s-au angajat activ să găsească o altă destinație acestor alimente, pentru că ele ar asigura hrană suficientă pentru 2 miliarde de oameni.”

Related posts

Grupul italian Fincantieri, printre cei mai mari constructori de nave din lume, ofertă pentru Şantierul naval din Mangalia

Stefana Muresan

Probe tehnologice pentru producerea Favipiravir în România

Nora Dumitrescu

Maravela|Asociații a reprezentat Interparking în achiziția parcării P700 din Timișoara

Ionut Oprea

Via Transilvanica – Drumul care unește românii, omologat oficial ca traseu turistic pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud

redactia

FOTO: Premierul Orban, în vizită la unitatea de producție Star Assembly

Transilvania Business

Austriecii de la Raiffeisen își digitalizează agențiile din Cluj

Nora Dumitrescu

Selecție pentru afacerile cu specializare inteligentă din Ardeal

Nora Dumitrescu

Sibiul vrea în Top 20 destinații europene

redactia

Guvernul de la Budapesta alocă 1,7 milioane de euro pentru agricultorii din Bazinul Carpatic; majoritatea banilor, destinați celor din Transilvania

Stefana Muresan

Electrogrup va extinde monitorizarea video a străzilor Clujului

Nora Dumitrescu

„Tax & Finance Forum București 2019”: Două zile de dezbateri despre tendințele fiscale românești și internaționale

Papuc Irina

Spațiul pentru Summit-ul UE de la Sibiu, amenajat de o firma din Satu Mare

redactia

Dorel Goia a ajuns la 46 de restaurante şi brutării sub brandul La Casa

redactia

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu are un nou rector: Sorin Radu

Papuc Irina

Satu Mare: Al treilea pod se licitează din nou. Aproape 150 milioane lei, fără TVA

Stefana Muresan

Regiunea Turda – Câmpia Turzii primește 155 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată

Stefana Muresan

CNAIR, 6 milioane de euro pentru lotul 3 Sebeş-Turda, constructor Tirrena Scavi

Stefana Muresan

Castrul de la Porolissum va fi mai atractiv pentru turiști

Nora Dumitrescu

Bilanț pentru sectorul zootehnic: peste 606 milioane de euro pentru dezvoltarea fermelor de producție

Ion Surdu

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 23: Astor-Valpet. Liant de bază în construcții. De 27 de ani

Florin Marcel

Boc vrea să reformeze zonele metropolitane

Nora Dumitrescu

Companiile se așteaptă la o scădere semnificativă a afacerilor

redactia

Universitățile antreprenoriale ale Ardealului

Nora Dumitrescu

E.ON a adus casa viitorului la Techsylvania 2019

Ligia Voro

Leave a Comment