Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Anul 2020, cel mai bun pentru infrastructura de transport: 4,2 miliarde lei cheltuiți în cadrul POIM

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a prezentat azi Raportul pentru un an de mandat la conducerea instituției. Lucian Bode a făcut un rezumat despre lungimea drumurilor aflate în modernizare și a autostrăzilor care urmează să fie construite în următorii ani.

Potrivit oficialului, din punct de vedere al execuției bugetare, anul 2020 este cel mai bun de la începutul Programului Operațional Infrastructură Mare, având în prezent pe titlul bugetar 58, aferent investițiilor din fonduri europene, 4,2 mld. lei cheltuite până în luna octombrie, estimându-se ca până la sfârșitul anului să avem investite 6 mld. lei în total pe proiecte de infrastructură de transport cu finanțare europeană.

Din cele 2,6 miliarde de euro absorbite până în prezent în cadrul POIM pentru infrastructura de transport, 650 de milioane de euro (25%) au fost autorizate la plată în ultimele 11 luni. De asemenea, în ceea ce priveşte sumele alocate în acest an pentru investiţii din fonduri externe nerambursabile avem deja 4,2 miliarde de lei la 10 luni, plătiţi pentru proiecte majore rutiere şi feroviare, reprezentând o creştere de 150% comparativ cu aceeași perioadă din anul 2019.

Din cele 112 de contracte de finanţare încheiate în exerciţiul financiar 2014-2020, în valoare totală de 9,680 miliarde de euro, din care FEN 6,506 miliarde de euro reprezentând 144,37 % din valoarea alocată, în perioada noiembrie 2019 – septembrie 2020 au fost încheiate un număr de 32 contracte de finanţare, în valoare totală de 1,813 miliarde de euro (inclusiv Sibiu-Pitești), din care FEN 1,188 miliarde de euro, reprezentând 26,36% din valoarea alocată”, se menționează în raportul ministrului.

Valoarea investițiilor la 10 luni se ridică la 5,3 mld lei din care 4,2 mld. fonduri europene nerambursabile.

Raportul poate fi găsit aici.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

O companie din Cluj primenește rețeaua de apă a Șimleului

Articolul următor

CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19

Citește și:
Citeste mai mult

Optimism în plină criză

Cred că 2023 va fi anul forte pentru managerii și proprietarii de companii tinere, zvelte, smart, dinamice, care…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share