Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O companie din Cluj primenește rețeaua de apă a Șimleului

Compania de Apă Someș (CAS) Cluj-Napoca, societate cu capital public, va extinde și va reabilita cu 6 milioane de euro rețelele utilitare din orașul sălăjean Șimleu Silvaniei.

Noul președinte al Consiliului Județean (CJ) Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, a participat la ceremonia de semnare a contractului, derulat de CAS în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Ceremonia a avut loc la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Șimleu Silvaniei.

”Felicit în primul rând CAS pentru că este implicată într-un astfel de proiect de anvergură, de 355 milioane de euro, iar în al doilea rând, administrația orașului, pentru că prin această investiție cetățenii vor beneficia de îmbunătățirea calității apei potabile și de creșterea gradului de acoperire a serviciilor de apă și canalizare.

Vor fi finalizate lucrările pentru aducțiunea de la Tarnița – Cluj, ceea ce va însemna apă potabilă de o mai bună calitate pentru sălăjeni. Despre acest proiect se vorbește în județul nostru de peste 20 de ani, acum este o certitudine. Lucrările întregului proiect au ca dată de finalizare 31 decembrie 2023, inclusiv aducțiunea de apă”.

Contractul are o valoare de 26 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA), cu o durată de execuție de 14 luni. Lucrările vor viza extinderea și reabilitarea rețelei de distribuție a apei pe 25 străzi (13 km), cu 653 de branșamente, extinderea și reabilitarea rețelei de canalizare pe 17 km, cu 932 de racorduri pe 26 străzi și construirea a nouă stații de pompare.

Megaproiectul regional din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020, are o valoare totală de 355 de milioane de euro, fără TVA. Finanțarea investiției se face astfel: 92,18% din fonduri publice nerambursabile (85% din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene), 13% bugetul de stat şi 2% bugete locale. Un credit bancar de 7,82% va fi asumat de CAS pentru cofinanțarea proiectului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Alexandru Boghiu și Radu Gogoașă lansează The Mavers - un startup digital & tech cu focus pe piața imobiliară

Articolul următor

Anul 2020, cel mai bun pentru infrastructura de transport: 4,2 miliarde lei cheltuiți în cadrul POIM

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share