Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Donație de mânere antimicrobiene pentru spitalele din prima linie

Producătorul și distribuitorul de materiale de construcții Termo Express Cluj a donat spitalelor din prima linie mânere antimicrobiene.

Aceste mânere sunt eficiente împotriva noului coronavirus și a infecțiilor nosocomiale. Ele au fost montate treptat, încă de la începutul stării de urgență, fiind un mijloc important de prevenție, menite să le ofere atât medicilor, cât și pacienților mai multă siguranță.

Facilitățile au fost distribuite Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, Spitalului Clinic Județean de Urgență, Spitalului de Copii și Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie (SCP). Mânerele antimicrobiene provin de la unul dintre liderii de piață la nivel european în tehnologia antimicrobiană.

Virusurile pot rezista pe clanțele ușilor până la câteva zile, o variabilă importantă fiind materia primă din care este realizat mânerul respectiv. În cazul mânerelor antimicrobiene, viața microorganismelor este limitată. Acestea s-au dovedit eficiente împotriva noului coronavirus, cu o reducere de 90% în 30 de minute.

„Folosirea acestor mânere antimicrobiene cu ioni de argint asigură întreruperea transmiterii indirecte, prin scăderea numărului de agenți patogeni de pe suprafața lor, astfel se menține starea de igienă a acestora între procesele de dezinfecție efectuate de personalul de curățenie”, susține Mirela Smeianu, medic epidemiolog în cadrul SCP.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Employer Branding în an de pandemie - Beneficii pentru angajați în era COVID-19 și a muncii de acasă

Articolul următor

Patria Credit susține micile afaceri rurale oferind finanțare fără garanții cu suportul Uniunii Europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share