Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibienii, chemați să participe la elaborarea strategiei economico-sociale a județului pentru următorii 10 ani

Sibienii sunt chemați să contribuie la elaborarea Strategiei de dezvoltare economico-socială a județului Sibiu pentru următorii 10 ani, participând la un sondaj online. 

Consiliul Județean Sibiu are în curs de elaborare Strategia de dezvoltare economico-socială a Județului Sibiu: 2021-2030, document strategic care face obiectul proiectului “Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune socială. Unitate. Sibiu-Strategia 2030”, derulat de Consiliul Județean Sibiu cu fonduri europene prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA). La etapa actuală, de analiză și diagnoză, proiectul prevede un proces amplu de consultare publică, ce include și un chestionar pentru cetățenii județului.

„Ne dorim ca viziunea pentru următorii zece ani să se bazeze pe o bună înțelegere a nevoilor și dorințelor locuitorilor în slujba cărora ne desfășurăm activitatea. Este o bună ocazie de a participa constructiv la stabilirea priorităților pentru viitor și de a vă face auziți de autorități, așa că vă invităm să o folosiți la maxim” a explicat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

În acest scop a fost elaborat un chestionar pentru cetățeni care este disponibil pe site-ul instituției www.cjsibiu.ro, la rubrica Fă-ți vocea auzită de atorități. Termenul limită până la care trebuie completat este 18 noiembrie 2020.

Chestionarul este unul amplu și include secțiuni generale, dar și specifice pe domeniile sănătate, mediu, dezvoltare economică, asistență socială, turism etc.

Potrivit autorităților județene, în paralel cu acest chestionar, se derulează interviuri și focus-grupuri cu factorii locali de interes pe fiecare dintre domeniile principale de dezvoltare. Sunt implicate atât instituții publice relevante, cât și mediul academic, mediul de afaceri, organizațiile societății civile și grupuri profesionale.  Spre exmeplu, marți, 10 noiembrie, la un astfel de eveniment vor participa rectorul ULBS, Sorin Radu, președinte Asociația Satelor si Comunelor, Valentin Ivan, și directorul executiv al Fundației Comunitare Sibiu, Ciprian Ciocan, precum și reprezentații firmei care elaborează documentul privind Strategia de Dezvoltare a Județului Sibiu – ACZ Consulting.

Strategia urmează a fi definitivată la începutul anului 2021 și va sta la baza fundamentării viitoarelor proiecte ce se vor finanța cu prioritate în județul Sibiu, atât din fonduri locale, guvernamentale, cât și europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Patria Credit susține micile afaceri rurale oferind finanțare fără garanții cu suportul Uniunii Europene

Articolul următor

Comerțul cu amănuntul: volumul cifrei de afaceri, mai mare decât anul trecut

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share