Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Comerțul cu amănuntul: volumul cifrei de afaceri, mai mare decât anul trecut

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în primele nouă luni față de perioada similară din 2019 atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,7%, respectiv cu 1,4%, a anunțat joi Institutul Național de Statistică (INS).

“Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2019 a înregistrat o creștere cu 1,7% datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+5,8%) și vânzărilor de produse nealimentare (+3,9%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,4%”, arată datele INS.

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2019, a înregistrat o creștere cu 1,4% datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+5,8%) și vânzărilor de produse nealimentare (+3,5%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,4%, scrie News.ro.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sibienii, chemați să participe la elaborarea strategiei economico-sociale a județului pentru următorii 10 ani

Articolul următor

Metalurgia zălăuană cere ajutorul statului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share