Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Metalurgia zălăuană cere ajutorul statului

Reprezentanții producătorului de țevi TenarisSilcotub Zalău au prezentat situația combinatului la întâlnirea Comisiei de Dialog Social cu industria metalurgică.

Daniela Nicolescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) a abordat provocările cu care se confruntă industria în contextul pandemiei de coronavirus și modul în care instituția poate să vină în întâmpinarea lor pentru a soluționa o parte din probleme.

Au mai participat reprezentanți ai companiilor ALRO, Liberty Steel Galați, TMK Artrom, TMK Reșița, Donalam Călărași și ai organizației UNIROMSIDER. Secretarul de stat Dan Dragoș Drăgan a precizat că MEEMA a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru sprijinirea consumatorilor industriali de energie, de 290 de milioane de euro.

Primii beneficiari au primit deja banii, iar echipa tehnică din cadrul ministerului a făcut demersuri pentru a soluționa blocajele și a sprijinit societățile care au întâmpinat dificultăți la completarea dosarelor. Nicolescu a spus că împreună cu direcțiile de specialitate lucrează la efectuarea unor modificări pentru prelungirea termenului de depunere a documentației pentru accesarea schemei de ajutor de stat de la 7 la 30 de zile.

”Ne dorim să susținem industria metalurgică și să întărim piața internă, aceasta fiind tendința la nivel european. Fiecare stat membru încearcă să încurajeze piața internă pentru a sprijini companiile din țară, mai ales acum, în contextul pandemiei, când toată lumea întâmpină dificultăți economice.

Vreau să inițiez un dialog pe care să îl continuăm în perioada următoare. Să identificăm împreună soluții pornind de la propunerile pe care le aveți pentru a reduce cât mai mult efectele negative ale acestei crize, dar și modul în care eu și colegii mei de la MEEMA vă putem ajuta la nivel legislativ”, a spus secretarul de stat.

Situația industriei metalurgice constituie o preocupare atât la nivel național, cât și la nivel european și mondial, fiind analizată și încercându-se găsirea de soluții în Comisia Europeană, în Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și în cadrul reuniunilor G7 și G20.

Produsele industriei metalurgice formează baza pentru lanțurile de valori economice industriale cheie: industria automobilelor, construcțiile, ingineria mecanică, industria energetică. Menținerea unei producții metalurgice competitive joacă un rol strategic în asigurarea creșterii economice și a locurilor de muncă.

Total
0
Shares
1 comment
  1. Bravo Cupru Min. Si mai departe? Merge acest utilaj ca sa extragem mai mult concentrat de Cupru ( precum si alte metale neferoase in cantitati mai mici inclusiv Aur,Argint, Platina,Molibden, etc) ca sa-l vindem la chinezi precum fac dictaturiile bananiere? In loc sa dezvoltam in ROMANIA o industrie a cuprului si a altor metale neferoase. Ne-ar strica sa producem in Romania sarma de cupru, tevi de cupru, etc? Sa producem plus valoare,sa dam de lucru cetateniilor romani nu sa-i imbogatim pe chinezi. Si cu aceeasi ocazie sa mai scadem din deficitul de cont curent in valuta.
    ACUMA SA VEDEM CINE SUNT PATRIOTI CA ACEASTA POSIBILITATE SA SE INTAMPLE?
    DOMNULE FLORIN ROMAN SI DOMNULE SORIN IOAN BUMB? CE ZICETI, RIDICATI PROVOCAREA?
    Provocare de altfel valabila pentru toti parlamentarii ardeleni precum si pentru GUVERN (oricare ar fi el).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Comerțul cu amănuntul: volumul cifrei de afaceri, mai mare decât anul trecut

Articolul următor

Fabrică de 12 milioane de euro: Grupul TeraPlast intră pe piața de ambalaje biodegradabile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share