Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabrică de 12 milioane de euro: Grupul TeraPlast intră pe piața de ambalaje biodegradabile

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast intră pe piaţa de ambalaje biodegradabile şi anunţă că investeşte 11,8 milioane de euro într-o fabrică nouă de producţie pentru folii biodegradabile, pentru care cere ajutor de stat de 5,8 milioane de euro.

“Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii, a depus prin filiala TeraPlast Folii Biodegradabile SRL, un proiect de investiţii în cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie. Proiectul de investiţii are o valoare totală de 11,8 milioane de euro şi a fost depus sub numele ‘Înfiinţare unitate nouă de producţie pentru TeraPlast Folii Biodegradabile SRL’. Valoarea ajutorului de stat solicitat este de circa 5,8 milioane de euro şi reprezintă 49% din investiţia totală”, arată grupul, citat de news.ro.

Implementarea proiectului începe în luna noiembrie 2020, iar durata estimată de realizare este de 25 de luni. În urma proiectului vor fi create 93 de noi locuri de muncă.

La începutul lunii octombrie, TeraPlast a depus primul proiect de investiţii în cadrul schemei de ajutor de stat, pentru extinderea capacităţii de producţie a liniei de business Instalaţii. Valoarea totală a proiectului este de 7,9 milioane de euro.

În primele nouă luni din 2020, Grupul TeraPlast a înregistrat o creştere de 14% a cifrei de afaceri, până la 167,4 milioane de euro, şi o creştere de 46% a EBITDA, până la 20,3 milioane de euro, comparativ cu primele nouă luni din 2019.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Metalurgia zălăuană cere ajutorul statului

Articolul următor

De la transport, la real estate. Nouă divizie Van Wijk la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share