Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea are o autospecială performantă ce va putea transporta pacienții critici

Luni, 9 noiembrie 2020, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor (ISU Bihor) a avut loc prezentarea autospecialei pentru transportul pacienților critici înalt contagioși. Au fost prezenţi managerul Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea – dr. Gheorghe Carp, șeful UPU-SMURD Bihor – dr. Hadrian Borcea și inspectorul șef al ISU Bihor – col. Sorin Mihai Caba.

Potrivit lui Gheorghe Carp, autospeciala este achiziționată de Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea prin finanțare obținută în cadrul proiectului Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în Municipiul Oradea și Județul Bihor, cod SMIS 138155, proiect contractat în cadrul apelului: OIM/819/9/1/Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19″. Autospeciala va fi încadrată cu un echipaj SMURD, format din medic specialist medicină de urgență, asistent medical precum și doi pompieri militari paramedici, din care un conducător auto.

Am recepționat această ambulanță în valoare de 200 mii de euro, achiziționată pe programul POIM european de finanțare – Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19. Autospeciala este achiziționată de către Spitalul Județean după o configurare făcută de conducerea UPU – SMURD Oradea în așa fel încât să fie adaptată pentru transportul pacienților, garantând securitate deplină atât pacienților cât și personalului medical care deservește această ambulanță. Sper să o folosim judicios și, după ce trece perioada de pandemie, această autosanitară va putea fi folosită pentru transportul pacienților cu urgențe critice proveniţi din accidente de circulație sau alte urgențe”, a declarat dr. Carp Gheorghe.
Autospeciala de 200.000 de euro

Hadrian Borcea a menționat că această autospecială este destinată transportului și asistenței medicale de urgență a doi pacienți concomitent și este dotată cu aparatură modernă, concepută astfel încât să asigure cerințele, atât pentru asistarea pacienților în stare critică, cât și pentru siguranța personalului, dispunând de mijloace de decontaminare a aerului din interior și de un nou tip de compartimentare. Astfel, în cabina medicală există separatoare din folie specială, transparentă, pentru fiecare pacient în parte, iar personalul poate să supravegheze sau să intervină asupra pacienților prin intermediul unor prelungiri – mâneci, fără a intra în contact direct cu aceștia. De asemenea, autospeciala este prevăzută cu un compartiment utilizat de personalul medical pentru echipare/dezechipare costume de protecție, acesta fiind complet separat de cabina medicală și cabina conducătorului auto.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ferma Zootehnică își extinde rețeaua în Maramureș

Articolul următor

First Passengers Travel Safely on a Hyperloop

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share