Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Piețele agroalimentare din Timișoara rămân deschise. Noul primar a găsit soluții

Noua administrație instalată la Primăria Timișoara s-a văzut nevoită să caute soluții pentru a putea menține deschise principalele piețe agroalimentare din oraș, după ce autoritățile centrale au decis că acestea sunt un factor de risc prea mare pentru contaminarea cu coronavirus, dacă funcționează în incinte închise. Ceea ce, de fapt, se și întâmplă în orașul de pe Bega.

Până la urmă au fost găsite soluții, producătorii agricoli vor fi mutați în afara piețelor, fiind improvizate piețe volante în afara halelor. Pentru cei care vindeau în halele de carne și produse lactate, vor fi instalate căsuțe, tot în afara piețelor, fiind căsuțele din lemn care se foloseau, de obicei, la târgurile de Paști și Crăciun. Timișoara nu a intrat încă în carantină, deși rata de infectare a ajuns la peste șapte la mia de locuitori, autoritățile județene nu au fost de acord cu măsura, deși primarul a cerut insistent acest lucru, spitalele din oraș fiind ocupate până la ultimul loc cu bolnavi de coronavirus.

Și în ceea ce privește piețele agroalimentare, Dominic Fritz are o opinie diferită de cea a autorităților centrale, el fiind de părere că ar fi fost mai bine să se lucreze la stabilirea unor reguli clare de acces și nu să se ceară închiderea acestora.

”Am găsit soluții să ținem toate piețele deschise pentru ca timișorenii să aibă produse proaspete cât mai aproape de casă. Mi-aș fi dorit să lucrăm mai degrabă la reguli și proceduri mai sigure pentru piețele agroalimentare în spații închise și la respectarea acestor reguli. Dar acum că există o hotărâre de guvern care închide piețele din spații închise de mâine, n-avem încotro și trebuie să ne adaptăm”, a spus Fritz.

Oamenii au cerut insistent ca piețele agroalimentare să rămână deschise pentru a se aproviziona cu produse proaspete, provenite de la producătorii locali.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ELCO lansează o nouă gamă de cazane industriale adaptată noilor cerințe din piața locală de construcții

Articolul următor

Societatea Aquatim oferă 69 de milioane de lei pentru reabilitarea canalizării și a alimentării cu apă a 29 de străzi din Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share