Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Elicopterul SMURD din Cluj dotat cu un ecograf portabil Lumify

Philips România împreună cu SMURD Cluj au anunțat, astăzi, prima plasare a unui ecograf portabil Lumify care intră în dotarea elicopterului SMURD din punctul Aeromedical al Regiunii de Nord-Vest a țării. Soluția mobilă pentru ecografie cu ultrasunete Lumify de la Philips permite utilizarea smartphone-urilor și a tabletelor pentru o examinare rapidă, cu acuratețe ridicată, contribuind la susţinerea intervenţiilor de urgenţă pe cale aeriană.

“Prin donația noastră, punem la dispoziția medicilor o soluție imagistică disponibilă acolo unde poate face diferența, unde este cea mai mare nevoie de ea, pentru susținerea procedurilor necesare salvării unei vieți, reducerea timpului de intervenție și transmiterea datelor medicale în timp real”, a declarat
Șerban Isopescu, lider al diviziei dedicate Health Systems, Philips România.

„Dotarea unui elicopter SMURD cu un ecograf portabil vine în sprijinul activității medicale, reprezentând un ajutor fundamental pentru optimizarea și eficientizarea intervenției de salvare, prin investigații imagistice la locul accidentului și în timpul transportului. Astfel se susține diagnosticul și este diminuat timpul de
efectuarea a manevrelor medicale necesare stabilizării pacienților”, a subliniat dr. Raluca Tat , medic șef secție UPU-SMURD.

Philips Lumify este un ecograf portabil, cu ultrasunete, care utilizează aplicația mobilă Lumify, prin care poate fi conectat direct la o tabletă sau un smartphone. De asemenea, ecograful mobil poate fi integrat cu tehnologia Reacts, care permite consultarea cu alți medici, în timp real, indiferent de locul în care se află aceștia, cu o calitate intactă a imaginii și o conexiune securizată cu dispozitivul mobil. Astfel, personalul medical din spital are acces în timp real la imaginile obținute de ecograf înca din pre-spital. În acest mod, medicii pot oferi sprijin echipei aflate pe teren și pot pregăti eventualele proceduri de care pacientul are nevoie atunci când ajunge la spital.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Epstein reveals more about the large multi-phased mixed-use development in Bacau for Dedeman

Articolul următor

Huennebeck și-a modernizat două depozite din România

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share