Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BCR lansează primul program de Mindfulness financiar din România

BCR lansează programul „Mindfulness financiar: cum să-ți îmbunătățești relația cu banii. Program de educație financiară în 21 de pași”. Realizat în colaborare cu psihoterapeutul Gáspár György și structurat în 21 de pași ușor de parcurs, programul este primul de acest gen din România. Prin intermediul lui, cei care-l parcurg vor înțelege cum pot să ajungă la un comportament financiar mai conștient și echilibrat.

Psihoterapeutul Gáspár György spune despre acesta: „împreună cu BCR, am creat un program de autocunoaștere și dezvoltare financiară, menit să ne vindece relația cu banii și să ne sporească dividendele fericirii. Cei 21 de pași, care constau într-o serie de acțiuni concrete, ne pot ghida în atingerea obiectivelor financiare și recunoașterea faptului că banii sunt doar un mijloc de a călători prin viață, și nu destinația finală”.

Programul este format din 21 de pași zilnici, gândiți sub forma unor lecții ce oferă informații care să-i familiarizeze cu subiectul pe cei care îl parcurg, dar și exerciții practice, pentru o mai bună înțelegere a subiectelor prezentate. Mindfulness se referă la starea de prezență conștientă, la concentrarea atenției pe momentul prezent, intenționat, și eliminând judecata critică. Aplicat în gestionarea relației cu banii, acesta permite dobândirea unei mai bune înțelegeri a propriilor acțiuni și gânduri, dar și dezvoltarea abilităților care duc la realizarea unor alegeri financiare inteligente.

Printre temele incluse în program se numără:

  • Identificarea tipologiilor financiare;

  • Banii și rușinea;

  • Shoppingul emoțional;

  • Legătura dintre generozitate și bunăstare financiară;

  • Legătura dintre economii și empatie.

Programul este parte a proiectului Școala de Bani, lansat în urmă cu patru ani, prin care BCR susține educația financiară din România, atât în rândul adulților, cât și al copiilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Ambulanța pentru Monumente” a câștigat premiul publicului în cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu

Articolul următor

Guvernul deschide o nouă nișă pe piața cardurilor: tichetele sociale pe suport electronic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share