Angajari Bihor Digitalizare Fonduri Europene IT&C Slider Ultimele stiri

Competențe digitale pentru persoanele peste 51 de ani printr-un proiect UE

Dezvoltarea abilităților antreprenoriale digitale ale persoanelor în vârstă prin sistemul inovator de formare – eDigiStars”, este denumirea unui proiect care își propune să îi învețe pe vârstnici competențele digitale

Partenerii proiectului eDigiStars – și multe persoane interesate din opt țări dunărene, s-au reunit într-un eveniment online în data de 29.09.2020 pentru a anunța oficial începutul proiectului.

Proiectul este cofinanțat din fondurile UE (ERDF, IPA, ENI) în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014 – 2020, apelul 3. Acesta include 19 parteneri din opt țări dunărene – Ungaria, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Republica Cehă, România, Slovenia și Ucraina, a fost demarat în data de 01.07.2020 și se va încheia la 31.12.2022.

Parteneriatul include mai multe părți interesate – patru agenții pentru ocuparea forței de muncă, trei reprezentanți ai industriei, patru centre de inovare, două administrații publice, două centre de educație și formare, o universitate și două instituții care lucrează cu persoane în vârstă din opt țări din macroregiunea Dunărea.

 

Misiunea proiectului eDigiStars este împuternicirea forței de muncă în vârstă să devină antreprenori digitali independenți. Proiectul eDigiStars își propune să dezvolte ecosisteme durabile pentru lucrătorii în vârstă. Proiectul are la bază o cercetare de piață în urma căreia a rezultat faptul că persoanele cu vârsta peste 51 de ani sunt printre primele disponibilizate, având în vedere că nu au competențe digitale”, ne-a declarat Sorina Bradea, reprezentantul RoMarketing, partener în proiect.

Cei 19 parteneri din cele opt țări dunărene, prin proiectul eDigiStars vor introduce, menține și oferi sprijin pentru tranziția durabilă către noi forme de lucru – transformarea lucrătorilor vârstnici în antreprenori digitali independenți.

Obiective

Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea de ecosisteme durabile care să transforme cu succes lucrătorii mai în vârstă în antreprenori digitali independenți. Obiectivele specifice sunt stabilirea unor structuri durabile care să permită forței de muncă în vârstă să devină lucrători digitali independenți, inovarea și adaptarea structurilor de formare antreprenorială digitală la nevoile specifice ale grupurilor țintă de vârstnici și întărirea încrederii industriei și afacerilor în persoanele în vârstă care desfășoară activități digitale independente.

eDigiStars are ca scop dezvoltarea, ghidarea și asigurarea sustenabilității unui sistem inovator care combină în mod unic instrumente pentru mai multe grupuri țintă. Sistemul este format din trei module: POWERYOU împuternicește persoanele în vârstă să treacă la o activitate digitală independentă; CAMPUS vizează adaptarea cursurilor educaționale existente la nevoile persoanelor în vârstă și LABEL care oferă certificare recunoscută oficial, persoanele în vârstă beneficiind astfel de o dovadă clară a noilor competențe dobândite.

În cadrul întâlnirii s-au discutat și problemele pe care proiectul le abordează și posibilele schimbări care vor apărea. Macroregiunea Dunării se confruntă cu trei provocări comune – lipsa forței de muncă în domeniile digitale, îmbătrânirea populației & dificultăți de angajare, competitivitate redusă în întreaga regiune a Dunării.

Proiectul a început în iulie și progresează ambițios pentru a-și atinge obiectivele și pentru a începe să schimbe mentalitățile și abordările din zona dunăreană. Încurajând și sprijinind vârstnicii și instituțiile implicate, proiectul îi va împuternici pe cei vârstnici să își reproiecteze viitorul pentru a obține noi realizări profesionale în mediul digital.

Related posts

Statele din afara Uniunii Europene vor finanța Muzeul Transilvaniei din Cluj

Nora Dumitrescu

O asociere de firme, interesată de contractul de 9,3 mil. de lei pentru transformarea Lacului lui Binder din Sibiu în zonă de agrement

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] The Small Wooden Churches, or the Authenticity of Folk Art

Ligia Voro

Statistică RAR: peste 1.700 de vehicule cu risc iminent de accidente

Ligia Voro

Covid-19: Adobe România oferă angajaților câte 250 de dolari pentru amenajarea biroului de acasă

Papuc Irina

[Enjoy Transylvania!] Brașov, an Attractive City for National and International Investments

Transilvania Business

Romaqua Group Borsec donează 500.000 de lei spitalelor Matei Balș și Victor Babeș

Nicolae Pop

Trei noi tronsoane din Autostrada Transilvania, scoase la licitație

Stefana Muresan

Crama La Salina din Turda vinde 10% din producţie pe pieţele din Anglia şi Polonia

redactia

Cluster de geotermalism la Oradea, în locul Casei de Cultură a Tineretului

Traian Dan

Cum avansează lucrările pe Autostrada Comarnic – Brașov

Nora Dumitrescu

Erste Group, partener principal oficial al Finalei League of Legends (LEC)

Traian Dan

Investitorii din agricultură și silvicultură, chemați să dezbată Ghidul pentru finanțarea infrastructurii de irigații

Ion Surdu

Bloomberg: Aflată la Preşedinţia UE, România insistă asupra demarării negocierilor comerciale cu SUA

redactia

#StaiAcasă, pentru că ai acces GRATUIT la 31 de cursuri de marketing online

Ligia Voro

Hornbach a investit 2,8 milioane euro în extinderea magazinului din Sibiu

Papuc Irina

Oradea și Clujul, orașele cu cel mai mare grad de satisfacție al locuitorilor

Traian Dan

Peste 30 de milioane de lei, sprijinul ROMGAZ pentru comunitate

Ligia Voro

Economistul Ionel Blănculescu pune bazele unui parteneriat pentru atragerea investitorilor în Transilvania

Stefana Muresan

Start-Up Nation: Banca Transilvania oferă credite punte şi pachet de servicii antreprenorilor

Stefana Muresan

Declarația de la Sibiu, publicată deja

Ligia Voro

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) în creștere la BNR

Traian Dan

Ministrul Agriculturii, despre suspendarea exportului de cereale. „Avem stocuri până la noua recoltă, care va fi mai mai săracă din cauza secetei”

Ion Surdu

Se vor regenera două spații urbane din Oradea, folosind în premieră conceptul de dezvoltare co-urbană

redactia

Leave a Comment