Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Competențe digitale pentru persoanele peste 51 de ani printr-un proiect UE

Dezvoltarea abilităților antreprenoriale digitale ale persoanelor în vârstă prin sistemul inovator de formare – eDigiStars”, este denumirea unui proiect care își propune să îi învețe pe vârstnici competențele digitale

Partenerii proiectului eDigiStars – și multe persoane interesate din opt țări dunărene, s-au reunit într-un eveniment online în data de 29.09.2020 pentru a anunța oficial începutul proiectului.

Proiectul este cofinanțat din fondurile UE (ERDF, IPA, ENI) în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014 – 2020, apelul 3. Acesta include 19 parteneri din opt țări dunărene – Ungaria, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Republica Cehă, România, Slovenia și Ucraina, a fost demarat în data de 01.07.2020 și se va încheia la 31.12.2022.

Parteneriatul include mai multe părți interesate – patru agenții pentru ocuparea forței de muncă, trei reprezentanți ai industriei, patru centre de inovare, două administrații publice, două centre de educație și formare, o universitate și două instituții care lucrează cu persoane în vârstă din opt țări din macroregiunea Dunărea.

 

Misiunea proiectului eDigiStars este împuternicirea forței de muncă în vârstă să devină antreprenori digitali independenți. Proiectul eDigiStars își propune să dezvolte ecosisteme durabile pentru lucrătorii în vârstă. Proiectul are la bază o cercetare de piață în urma căreia a rezultat faptul că persoanele cu vârsta peste 51 de ani sunt printre primele disponibilizate, având în vedere că nu au competențe digitale”, ne-a declarat Sorina Bradea, reprezentantul RoMarketing, partener în proiect.

Cei 19 parteneri din cele opt țări dunărene, prin proiectul eDigiStars vor introduce, menține și oferi sprijin pentru tranziția durabilă către noi forme de lucru – transformarea lucrătorilor vârstnici în antreprenori digitali independenți.

Obiective

Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea de ecosisteme durabile care să transforme cu succes lucrătorii mai în vârstă în antreprenori digitali independenți. Obiectivele specifice sunt stabilirea unor structuri durabile care să permită forței de muncă în vârstă să devină lucrători digitali independenți, inovarea și adaptarea structurilor de formare antreprenorială digitală la nevoile specifice ale grupurilor țintă de vârstnici și întărirea încrederii industriei și afacerilor în persoanele în vârstă care desfășoară activități digitale independente.

eDigiStars are ca scop dezvoltarea, ghidarea și asigurarea sustenabilității unui sistem inovator care combină în mod unic instrumente pentru mai multe grupuri țintă. Sistemul este format din trei module: POWERYOU împuternicește persoanele în vârstă să treacă la o activitate digitală independentă; CAMPUS vizează adaptarea cursurilor educaționale existente la nevoile persoanelor în vârstă și LABEL care oferă certificare recunoscută oficial, persoanele în vârstă beneficiind astfel de o dovadă clară a noilor competențe dobândite.

În cadrul întâlnirii s-au discutat și problemele pe care proiectul le abordează și posibilele schimbări care vor apărea. Macroregiunea Dunării se confruntă cu trei provocări comune – lipsa forței de muncă în domeniile digitale, îmbătrânirea populației & dificultăți de angajare, competitivitate redusă în întreaga regiune a Dunării.

Proiectul a început în iulie și progresează ambițios pentru a-și atinge obiectivele și pentru a începe să schimbe mentalitățile și abordările din zona dunăreană. Încurajând și sprijinind vârstnicii și instituțiile implicate, proiectul îi va împuternici pe cei vârstnici să își reproiecteze viitorul pentru a obține noi realizări profesionale în mediul digital.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Alfa Software anunță afaceri în creștere cu 10% în 2020

Articolul următor

BNR menține dobânda la 1,5% pe an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share