Agricultura Ultimele stiri

Agricultura de precizie devine noua normă în Corteva, compania-fanion din această industrie

Andreas Huber, Integrated Field Sciences Leader EMEA al Corteva, a evidențiat efectele pozitive ale agriculturii de precizie în beneficiul fermierilor, în cadrul webinar-ului BERD

Agricultura de precizie contribuie atât la îmbunătățirea profitabilității fermelor, cât și a sustenabilității agriculturii, a declarat Andreas Huber, Integrated Field Sciences Leader EMEA al Corteva Agriscience, în timpul webinar-ului “Eficiența și sustenabilitatea bazate pe date în agricultura de precizie”, organizat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în data de 11 noiembrie 2020.

Tehnologia digitală este esențială pentru a asigura creșterea producției globale de hrană fără a extinde suprafața arabilă în zona rezervațiilor naturale. Din ce în ce mai mulți fermieri folosesc tehnologia de precizie pentru a-și optimiza operațiunile agricole, și totuși mai există încă percepția că această tehnologie este doar în beneficiul fermelor mari. Agricultura de precizie maximizează potențialul de producție al culturilor cu o cantitate exactă de input-uri agricole – a declarat Andreas Huber. “Aceasta asigură recolte stabile și reduce emisiile nedorite de pe terenul agricol.”, a adăugat el.

„Pe lânga beneficiul material direct al unor măsuri mai exacte de protecție a culturii și o fertilizare mai precisă, există si avantajul unei economii importante de timp și de muncă, obținute prin intermediul monitorizării culturilor de la distanță” a spus Huber.

Tehnologia de Precizie va juca, de asemenea, un rol important în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră de pe terenurile agricole. „Corteva are câteva proiecte – pilot pentru a cuantifica balanța de CO2 a fermelor prin intermediul aplicației Granular de management al fermei. Mai mulți fermieri din SUA au putut vinde deja credite de carbon pe o piață de CO2, pe baza balanței negative de CO2 a exploatației agricole, calculate prin acest sistem”, a comentat Huber. El a adăugat că este imperativ să avansăm această tehnologie, pentru a face față provocărilor globale precum emisiile de gaze cu efect de seră, calitatea apei și pierderea biodiversității. „Dacă producțiile globale ar fi înghețat la nivelurile din anul 1992, ar fi fost necesar mai mult teren pentru a satisface cererea tot mai mare de alimente. Dacă din 1992 până acum nu ar fi existat progresul tehnic, am avea nevoie de teren suplimentar pentru a produce cantitatea de grâu pe care o consumăm astăzi. Tehnologia ne-a ajutat să evităm extinderea către rezervațiile naturale – și vom avea nevoie de încă un alt pas pentru a schimba productivitatea agricolă în anii care urmează”.

Anul acesta, Corteva Agriscience a anunțat Obiectivele de Sustenabilitate pentru 2030 privind creșterea rezilienței agricole. In următorii 10 ani, compania va furniza instrumente și cursuri de instruire fermierilor, pentru a-i ajuta să-și sporească stabilitatea producțiilor, să-și optimizeze input-urile și să-și îmbunătățească rezistența la fenomenele climatice. Sunt, de asemenea, incluse angajamente privind sănătatea solului, administrarea apei și biodiversitatea. Obiectivele Corteva vor susține și proteja salariații și oamenii din întregul sistem de producere a hranei și comunitatea agricolă în general. În cadrul operațiunilor sale, compania se angajează să inoveze în mod sustenabil, să stabilească o strategie privind schimbările climatice, să utilizeze ambalaje durabile și să-și mărească eforturile de a promova locuri de muncă sustenabile.

Related posts

Proiecte de infrastructură și regenerare urbană de peste 18 mil. euro în Oradea

Stefana Muresan

Bosch pune piatra de temelie pentru un nou Centru de Inginerie în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Join the largest Event Dedicated to the Romanian Business Services Sector

Ligia Voro

Optim PM livreaza Shopping City Satu Mare

redactia

Prințul Dimitrie Sturdza, lobby pentru cultură și investiții

redactia

Lucian Anghel (BVB): "Dacă bursa ar fi un barometru, putem spune că economia românească a duduit în 2017"

Stefana Muresan

ARL și CAA, blocate la lucrările de la podul de peste Arieș

Nora Dumitrescu

Drumul Nordului, în ritm de criză. “Mobilizarea nu este mulțumitoare”

Nora Dumitrescu

Continental investește la Timișoara într-un sistem de depozitare integral automatizat

Stefana Muresan

Chapman Taylor designs Fabrica de Paine office development

Ligia Voro

„Oraşul faptelor bune” costă Oradea peste 120.000 de euro

Traian Dan

CFR SA a testat noul sistem centralizat de semnalizare şi dirijare a traficului feroviar, pe tronsonul Arad-Curtici

Stefana Muresan

Proiectele de business ale județului Cluj, de sute de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Clujul, Bihorul şi Maramureşul, judeţele preferate de turişti în regiunea de Nord-Vest

Stefana Muresan

Teraplast Bistriţa vrea afaceri de 332 mil. lei și un profit de 22 milioane de lei, în acest an

Stefana Muresan

Grupul Teraplast, ”profitabil în ciuda contextului nefavorabil”

Stefana Muresan

Virtual Property Forum 2020 – the agenda for 9th of June

Ionut Oprea

Salice a început recrutările la noua sa fabrică-showroom

Nora Dumitrescu

Care sunt propunerile oficiale pentru noul Guvern

Stefana Muresan

CTP va avea centru logistic la Turda

Nora Dumitrescu

Orădenii sunt chemați să aleagă proiectul pentru amenajarea Digi – parcării

Traian Dan

The Open utilizează tehnologia și inteligența artificială a NTT DATA, pentru a crea un campionat virtual cu celebrități ale golfului din ultimele decenii

redactia

InGENIOUSly Continental 2018: studenții au creat mașini care decid singure ce traseu să urmeze

Stefana Muresan

GRAN VIA trece în acest an pragul de 2.000 de apartamente finalizate

Papuc Irina

Leave a Comment