Agricultura Ultimele stiri

Agricultura de precizie devine noua normă în Corteva, compania-fanion din această industrie

Andreas Huber, Integrated Field Sciences Leader EMEA al Corteva, a evidențiat efectele pozitive ale agriculturii de precizie în beneficiul fermierilor, în cadrul webinar-ului BERD

Agricultura de precizie contribuie atât la îmbunătățirea profitabilității fermelor, cât și a sustenabilității agriculturii, a declarat Andreas Huber, Integrated Field Sciences Leader EMEA al Corteva Agriscience, în timpul webinar-ului “Eficiența și sustenabilitatea bazate pe date în agricultura de precizie”, organizat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în data de 11 noiembrie 2020.

Tehnologia digitală este esențială pentru a asigura creșterea producției globale de hrană fără a extinde suprafața arabilă în zona rezervațiilor naturale. Din ce în ce mai mulți fermieri folosesc tehnologia de precizie pentru a-și optimiza operațiunile agricole, și totuși mai există încă percepția că această tehnologie este doar în beneficiul fermelor mari. Agricultura de precizie maximizează potențialul de producție al culturilor cu o cantitate exactă de input-uri agricole – a declarat Andreas Huber. “Aceasta asigură recolte stabile și reduce emisiile nedorite de pe terenul agricol.”, a adăugat el.

„Pe lânga beneficiul material direct al unor măsuri mai exacte de protecție a culturii și o fertilizare mai precisă, există si avantajul unei economii importante de timp și de muncă, obținute prin intermediul monitorizării culturilor de la distanță” a spus Huber.

Tehnologia de Precizie va juca, de asemenea, un rol important în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră de pe terenurile agricole. „Corteva are câteva proiecte – pilot pentru a cuantifica balanța de CO2 a fermelor prin intermediul aplicației Granular de management al fermei. Mai mulți fermieri din SUA au putut vinde deja credite de carbon pe o piață de CO2, pe baza balanței negative de CO2 a exploatației agricole, calculate prin acest sistem”, a comentat Huber. El a adăugat că este imperativ să avansăm această tehnologie, pentru a face față provocărilor globale precum emisiile de gaze cu efect de seră, calitatea apei și pierderea biodiversității. „Dacă producțiile globale ar fi înghețat la nivelurile din anul 1992, ar fi fost necesar mai mult teren pentru a satisface cererea tot mai mare de alimente. Dacă din 1992 până acum nu ar fi existat progresul tehnic, am avea nevoie de teren suplimentar pentru a produce cantitatea de grâu pe care o consumăm astăzi. Tehnologia ne-a ajutat să evităm extinderea către rezervațiile naturale – și vom avea nevoie de încă un alt pas pentru a schimba productivitatea agricolă în anii care urmează”.

Anul acesta, Corteva Agriscience a anunțat Obiectivele de Sustenabilitate pentru 2030 privind creșterea rezilienței agricole. In următorii 10 ani, compania va furniza instrumente și cursuri de instruire fermierilor, pentru a-i ajuta să-și sporească stabilitatea producțiilor, să-și optimizeze input-urile și să-și îmbunătățească rezistența la fenomenele climatice. Sunt, de asemenea, incluse angajamente privind sănătatea solului, administrarea apei și biodiversitatea. Obiectivele Corteva vor susține și proteja salariații și oamenii din întregul sistem de producere a hranei și comunitatea agricolă în general. În cadrul operațiunilor sale, compania se angajează să inoveze în mod sustenabil, să stabilească o strategie privind schimbările climatice, să utilizeze ambalaje durabile și să-și mărească eforturile de a promova locuri de muncă sustenabile.

Related posts

Cooperativa agricolă „Arome Transilvane” – prima asociație de producători de fructe de pădure din Cluj

redactia

Corteva Agriscience intenționează să deschidă un Centru de tehnologii pentru tratarea semințelor

Ligia Voro

Cum arată noul sediu al NTT DATA din Brașov

Nora Dumitrescu

Cum intră banii UE în cea mai micuță comună a Regiunii Nord-Vest

Stefana Muresan

Timiș: Dumbrăviţa, comuna cu incubator de afaceri cu 20 de firme, transport în comun şi sală polivalentă

Stefana Muresan

Sondaj FintechOS: Industria financiară nu va putea supraviețui fără transformare digitală – o necesitate pentru a fi competitivă

Ion Surdu

Ivan Popovic, Service Unit Manager – Engineering Business Manager NTT DATA Romania: “Cred că o echipă puternică reprezintă fundația fiecărui proiect”

redactia

Oradea creşte capacitatea de testare Covid – 19 la peste 500 de probe pe zi

Traian Dan

Mall-urile Clujului și-au mutat restaurantele în aer liber

Nora Dumitrescu

Șapte start-up-uri tech primesc o finanțare inițială de 350.000 de euro

Ligia Voro

Zeci de medici au venit la Bistrița să profeseze la Spitalul Județan de Urgență datorită condițiilor de aici

redactia

Municipiul Salonta va fi supravegheat cu 30 de noi camere video

Traian Dan

Seceta afectează culturile de toamnă și pune în pericol semănatul culturilor de primăvară

Ligia Voro

Business Networking Party la Iasi

Ionut Oprea

Lideri pentru excelență în sănătate by FIC & Ministerul Sănătății

Ligia Voro

Soluții inovative la obiectivele turistice administrate de către Oradea Heritage

Ligia Voro

Cele mai bune restaurante din România, conform Gault&Millau

Ligia Voro

2.000 de viziere au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

Ion Surdu

Centura din zona Turzii va fi legată la Autostrada Transilvania

Nora Dumitrescu

Digitalizarea primăriilor din România: 32,3%

Ion Surdu

Libra Internet Bank, profit de 91 milioane de lei pentru primele 9 luni, în creștere cu 21%

Papuc Irina

Romcab momește clujenii cu salarii nete de până la 10.000 de lei

Nora Dumitrescu

Alberto Pezzi will be speaker at TCIC in Cluj-Napoca

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Sovata – pearl of the medical spas. The resort with nine lakes and a plant-covered salt mountain

A. I.

Leave a Comment