Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investitorii din Zalău vor avea reduceri la taxe și impozite

Municipalitatea zălăuană va acorda o 25% reducere la plata impozitului anual pe clădiri nerezidențiale și scutire la plata taxei lunare pe clădiri.

Administrația locală și-a propus în acest fel să sprijine agenții economici și persoanele fizice cărora, prin măsurile impuse, le-a fost afectată activitatea ca urmare instituirii stării de urgență sau de alertă.

Instituția va aplica 25% reducere la plata impozitului anual pe clădiri, pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică proprie a acestora sau care au date în folosință printr-un contract de închiriere, comodat sau prin alt tip de contract pentru desfășurarea unor activități economice.

Această facilitate se adresează proprietarilor de clădiri nerezidențiale, persoane fizice și juridice, care au desfășurat o activitate economică, iar în perioada stării de urgență sau alertă au fost obligați să își întrerupă total activitatea economică sau dețin certificatul pentru situații de urgență, emis de Ministerul Economiei, prin care se certifică întreruperea parțială a activității.

Beneficiază de scutire de la plata taxei lunare pe clădiri și concesionarii, locatarii, titularii dreptului de administrare sau de folosință a unei clădiri proprietatea publică sau privată a statului și unităților administrativ-teritoriale obligați să își întrerupă total activitatea. 

Termenul de depunere a cererii de acordare a reducerii sau scutirii a fost prelungit până la 21 decembrie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Modernizarea aeroportului din Baia Mare costă 63 de milioane de euro

Articolul următor

Agricultura de precizie devine noua normă în Corteva, compania-fanion din această industrie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Începe „SAINT-GOBAIN NATIONAL TROPHY”

Saint-Gobain România dă startul unei noi ediții a „Saint-Gobain National Trophy”, o competiție adresată constructorilor, arhitecților și fațadierilor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share