Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Modernizarea aeroportului din Baia Mare costă 63 de milioane de euro

Modernizarea terminalului pentru pasageri la Aeroportul Internațional Maramureș (AIM) a fost adoptată de către consilierii județeni.  

Un proiect care va contribui la deschiderea județului din perspectivă economică și turistică este cel care vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții privind extinderea și modernizarea terminalului pentru pasageri, conform administrației județene.

Din perspectiva costurilor, proiectul înseamnă 309 de milioane de lei, având o durată de realizare a lucrărilor de 24 de luni. Aeroportul au urma să aibă, după extindere, o suprafață de 15.000 mp, o capacitate mai mare de trafic aerian, precum și utilitățile unei aerogări de top.

În acest moment se lucrează la calculul cost-beneficiu și la studiul de fezabilitate, iar în decembrie proiectul va fi depus spre finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Ambasadorul David Saranga a promis recent că va face demersuri pentru a concretiza o linie aeriană între Israel și Baia Mare, în urma investițiilor în modernizarea AIM. El și-a exprimat disponibilitatea de a face cunoscute oportunitățile pe care le au turiștii în Maramureș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Orădenii și-au ales proiectul de amenajare a Piațetei Independenței

Articolul următor

Investitorii din Zalău vor avea reduceri la taxe și impozite

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share