Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Orădenii și-au ales proiectul de amenajare a Piațetei Independenței

Primarul Florin Birta a prezentat luni, 23 noiembrie, rezultatele sondajului online, lansat de Primăria Oradea pentru a consulta orădenii cu privire la cele șase proiecte de amenajare a Piațetei Independenței.

Sondajul a început în data de 2 noiembrie, s-a întins pe o perioadă de trei săptămâni, finalizându-se duminică noaptea, 22 noiembrie, la ora 24:00. Orădenii și-au exprimat votul până la finalul perioadei de votare într-un număr de 9.401 de persoane.

Cele șase proiecte de amenajare a Piațetei Independenței, care au fost supuse votării, au fost alese de către o comisie internațională formată din arhitecți și urbaniști, care au jurizat concursul de soluții organizat de către Primăria Oradea în vara acestui an.

Votul s-a desfășurat pe site-ul www.oradea.ro și a fost un vot sigur, adică s-a putut vota doar pe bază de CNP, număr de telefon sau adresă de e-mail, putând vota doar persoanele care au domiciliul în municipiul Oradea.

În urma votului orădenilor, clasamentul arată în felul următor: câștigătorul consultării este Proiectul Muun Concept A.B, care a adunat 3.553 de voturi, pe locul 2 se află Proiectul Atelier Schmidt cu 3.138 de voturi, pe locul 3 – Proiectul Mladin Workshop For Architecture cu 1.544 de voturi, pe locul 4 – Proiectul Sinestezia Conceptual Studio cu 609 voturi, pe locul 5 – Proiectul Dragoș Ștefan Dragnea cu 393 de voturi, iar pe locul 6 – Proiectul Heim Kuntscher Architekten cu 164 de voturi.

În urma acestor rezultate, proiectul care a câștigat, respectiv Proiectul Muun Concept va fi implementat și va deveni astfel viitoarea Piațetă a Independenței”, a declarat primarul Florin Birta.

Proiectul văzut dinspre Sinagogă

Având în vedere că este un proiect care se realizează în zona centrală a municipiului Oradea, pentru a se implementa va mai fi nevoie de încă două avize importante, respectiv avizul Comisiei Municipale de Urbanism și avizul Comisiei de Cultură.

La consultările care vor avea loc în cele două comisii, s-ar putea ca proiectul să sufere câteva îmbunătățiri pentru a fi implementat, dar ceea ce este important este că se va păstra conceptul. Așa cum am procedat în anii trecuți la bugetarea participativă și la consultarea orădenilor pentru acest proiect, la fel vom proceda și în continuare, respectiv vom cere opinia orădenilor și îi vom consulta în proiectele de importanță majoră pentru municipiul nostru”, a încheiat primarul Florin Birta.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Afaceri finanțate din banii Europei pentru ardelenii întorși din străinătate

Articolul următor

Modernizarea aeroportului din Baia Mare costă 63 de milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share