Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Afaceri finanțate din banii Europei pentru ardelenii întorși din străinătate

Două organizații din județele Alba și Cluj au reușit să pornească 55 de mici business-uri cu finanțare europeană pentru românii care vor să se întoarcă din țările în care au plecat.

Asociațiile Inceptus Cluj și Dezvoltarea Capitalului Uman Alba-Iulia au inițiat, alături de companiile de consultanță FiaTest București) și Rombel – Comunitatea Românilor, proiectul în perioada 2017-2020.

Acesta s-a adresat românilor din diaspora care vor să se întoarcă acasă și să dezvolte afaceri în România. Inițiatorii demersului au oferit sprijinul de care românii din străinătate au avut nevoie pentru a investi aici, pentru a se reloca și a-și reconstrui o viaţă și o carieră pentru ei și familiile lor.

Prin intermediul platformei dedicate, 300 persoane din diaspora au avut ocazia să de a-și îmbunătăți competențele antreprenoriale, având acces la cursuri de antreprenoriat și expertiza unor lectori dedicați specializați pe componente antreprenoriale.

Toți cei înscriși au avut posibilitatea să participe la un concurs de planuri de afaceri. Cele mai bune 55 de planuri în domenii nonagricole au primit finanțare și servicii personalizate de consiliere, consultanță și mentorat.

Prin afacerile înființate antreprenorii din diaspora au creat peste 100 locuri de muncă. Elementul inedit al acestui proiect l-a reprezentat un film documentar care surprinde poveștile și parcursul acestor antreprenori și al afacerilor pe care le-au clădit în România. Proiectul a beneficiat de cofinanțare din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transformarea digitală: direcția principală spre o societate mai inteligentă la Sibiu Innovation Days 2020

Articolul următor

Orădenii și-au ales proiectul de amenajare a Piațetei Independenței

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share