Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ardelenii de la Accesa, integrați în grupul Ratiodata

Compania de tehnologia informației cu centre în Cluj și Oradea a devenit parte a grupului german Ratiodata, din structura de IT delivery a băncilor Volksbank și Raiffeisen.

Prin această achiziție, grupul își va extinde capacitatea de a oferi servicii end-to-end de transformare digitală. Cele două companii au colaborat în ultimii patru ani, Accesa susținând strategia de digitalizare a Radiodata și dezvoltarea de soluții avansate.

„În contextul dezvoltării parteneriatul nostru cu Accesa, la începutul acestui an am lansat RARo, un joint venture care propune o alăturare a competențelor noastre, în direcția accelerării business-urilor din  domenii  reglementate, cum ar fi băncile, asigurările și asistența medicală”, a declarat Martin Greiwe, purtător de cuvânt al board-ului Ratiodata.

La fel ca în cazul RaRo, atât numele, cât și brandul Accesa își vor continua evoluția. RARo se va adresa companiilor din industrii reglementate, iar Accesa, celor nereglementate, livrând aceleași servicii de evoluție digitală.

În următorii trei ani Ratiodata își propune să angajeze în România 400 de profesioniști IT, inclusiv specialiști în domeniul riscurilor, ingineri cu experiență în tehnologiile cheie, profesioniști cu abilități analitice și cunoștințe de germană.

Accesa are sediul în Cluj-Napoca și birouri în Zurich, Oradea, Munchen, cu 700 de oameni în 20 de centre de competență. Ratiodata este unul dintre cei mai mari furnizori de sisteme și servicii IT din Germania de tehnologii pentru industria bancară și digitalizarea documentelor, cu 1.400 de angajați în 14 locații și afaceri anuale de 300 de milioane de euro. 

RARo Cluj-Napoca, România, a fost înființată în 2020, sub formă de joint-venture, alături de Accesa IT-Group, furnizor de servicii IT. Fiind o filială deținută integral de Fiducia & GAD IT, RARo este partener al Cooperative Financial Network of the Volksbanken Raiffeisenbanken.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Evoluția sectorului financiar-bancar, la „FinConf România”, eveniment online

Articolul următor

Sălajul și-a desemnat cele mai bune firme

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv care stagnează de două decenii.
Citeste mai mult

20 de ani pentru o groapă

Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share