Comunitate Conferințe, expoziții, târguri Digitalizare Lideri si afaceri Sanatate Slider Ultimele stiri

Gala Dezvoltării Durabile și-a desemnat campionii dezvoltării durabile

Miercuri, 25 noiembrie 2020, a avut loc Gala Dezvoltării Durabile, eveniment organizat de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, în parteneriat cu Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Județul Covasna.

Campioni

La Gală au fost prezentate 7 organizații, considerate campioane autentice ale dezvoltării durabile.

1. Universitatea București, prin proiectul Geoparcul Țara Hațegului, este un model de campion pentru domeniul ECHITATE;

2. Compania Ascendia, care a realizat platforma educațională colaborativă Livresq, a performat la domeniul EDUCAȚIE ;

3. Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă a fost extrem de implicată în rezolvarea crizei anului 2020 și continuă o activitate de mare succes de aproape un deceniu în domeniul SĂNĂTATE ;

4. Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 inovează permanent, dezvoltă proiecte de dezvoltare locală foarte aplicate și atrage atenția asupra domeniului APĂ;

5. Clusterul inovativ Green Energy Cluster are o viziune integratoare, cu rezultate nu doar în zona economică și construcție socială, ci și în domeniul SCHIMBĂRI CLIMATICE;

6. Kaufland România a performat la domeniul CONSUM ȘI PRODUCȚIE ;

7. Primăria Comunei Ciugud din județul Alba este un pionier al modului în care au înțeles să adopte DIGITALIZAREA administrației publice în beneficiul cetățenilor.

În timpul Galei, au fost prezentate profilurile organizațiilor-campion, pentru ca acestea să devină modele pentru viitorii campioni ai dezvoltării durabile pe care Departamentul Dezvoltării Durabile își propune să-i identifice într-un ciclu competițional de 7 ani, începând cu 2021.

În fiecare din cei 7 ani, câte unul dintre domeniile de mai sus își va desemna campionii, aleși dintre următoarele categorii de organizații: (i) ONG-uri, (ii) școli, (iii) universități sau institute de cercetare, (iv) administrație publică, (v) companii comerciale, (vi) organizații de tineret.

Am lansat astăzi un proiect de amploare prin care, în următorii 7 ani, vom aduce în prim-plan și vom premia poveștile din spatele celor care demonstrează, în fiecare zi, că România are potențial de a fi premiantă în domeniul dezvoltării durabile. Dacă vrem să avem un viitor echilibrat, atât noi cât și copiii noștri, ar trebui să ne punem problema educației. Apoi, să ne gândim ce fel de sistem de sănătate publică ne dorim, sau cât de limpede și curată vrem să fie apa pe care o vom bea sau în care vom înota. Să ne întrebăm cum ar trebui să arate un sistem echitabil de producție și consum, cum să atenuăm nedreptățile din lume sau cum să profităm cel mai bine de potențialul extraordinar pe care îl oferă digitalizarea și progresul tehnologic. Toate aceste subiecte au nevoie de o abordare pe termen lung, din aproape în aproape, asemenea unui sport de anduranță în care ai nevoie nu doar de efort, ci și de răbdare și determinare, a declarat László Borbély, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Succesul implementării conceptului de dezvoltare durabilă poate fi atins în România în mod asemănător reușitelor sportive: prin antrenament constant, ambiție, spirit de echipă și fair-play.

Alături de campionii dezvoltării durabile, un alt campion a fost prezent la eveniment, Mihai Covaliu, președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, campion olimpic.

Fără disciplină nu putem vorbi despre dezvoltare și progres. Sportul ne pregătește de mici pentru viață, complet antrenați cu un set de valori care include: respect, fair play, tradiții, educație, lucru în echipa, valori fără de care nu putem obține rezultatele dorite. Numai în echipă putem ajunge să îndeplinim cele 17 obiective de dezvoltare durabilă. Avem obligația să lăsăm celor care vin după noi lucruri durabile, avem datoria de a lăsa lucrurile mai bune decât le-am primit noi”, a spus Mihai Covaliu.

Gala Dezvoltării Durabile face parte dintr-un program de informare și educare a publicului cu privire la cele 17 Obiective ale Dezvoltării Durabile (ODD), înscrise în Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă a României – Agenda 2030, o strategie coordonată cu Uniunea Europeană și ONU. Succesul acesteia și, implicit, obținerea premiselor unei lumi durabile, depind în mod esențial de înțelegerea și asumarea de care dau dovadă cetățenii în aplicarea principiilor dezvoltării durabile.

Related posts

Proiectul de buget pe 2019: Un plus de 54,9% la Transporturi, de 64,6% la Sănătate şi de 46,7% la Educaţie

redactia

Bazin de înot de 1,3 milioane de euro într-o comună din Transilvania

Nora Dumitrescu

Universitarii clujeni vor organiza afacerile meșteșugărești din Maramureș

Nora Dumitrescu

Angrenajul Michelin, pus în mișcare la Zalău. Vor 1.500 de noi angajați

Stefana Muresan

Onix Park livreaza primele 600 de locuinte in 2019 in urma unei investitii de 32 mil. euro

redactia

Publicațiile din Ardeal îl somează pe Boc să redeschidă chioșcurile de presă

Nora Dumitrescu

Dracula Horse Festival două zile de spectacole ecveste, concerte și activități interesante la Domeniul Dracula Daneș

redactia

Cea mai mare rețea globală de networking s-a extins în Transilvania

Nora Dumitrescu

Virgil METEA, un nou mandat de patru ani în fruntea ROMGAZ!

Stefana Muresan

Apulum Alba Iulia, producție la turație maximă

Stefana Muresan

Principalele provocări și soluțiile de adaptare la contextul provocat de COVID-19, dezbătute de consultanții fiscali la prima ediție online a „Tax & Finance Forum”

Papuc Irina

„Miniautostrada” Baia Mare – Jibou costă 350 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Primul strat de asfalt de pe lotul Râşnov-Cristian ar putea fi aşternut până vine iarna

Papuc Irina

Orange a premiat noua generaţie de specialişti în telecomunicații

Ligia Voro

Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea va fi reabilitat

Stefana Muresan

MT a aprobat cererea de finanţare pentru construcţia autostrăzii Târgu Mureş – Ogra – Câmpia Turzii, proiect evaluat la 1,83 miliarde lei

Stefana Muresan

De la 1 ianuarie 2021 autoturismele cu volan pe partea dreaptă nu vor mai primi cartea de identitate a autovehiculului

Gruita Ienasoiu

Studiu de fezabilitate pentru varianta de ocolire Sf. Gheorghe. Valoarea totală a proiectului – 1,5 mil. lei, 75% contributia UE

Stefana Muresan

Fonduri de peste 17 mil. lei pentru o parcare supraetajată în Oradea

redactia

Informaticienii din Transilvania, recrutați de grupul Metro

Nora Dumitrescu

Dezvoltarea infrastructurii de apă în județele Sibiu și Brașov: 175 de milioane de euro fonduri europene pentru următorii 3 ani

Ion Surdu

FOTO: Investiții de peste 31 milioane lei la SCJ Mureș

Ligia Voro

NO! HAI în Africa, cu mureșenii Adi, Călin și Ovidiu. Caritate și aventură: Budapest-Bamako Rally

Ligia Voro

Stephan Braune, Clubul Economic German din Transilvania: „Este foarte posibil ca o parte din producția care se face în Asia să fie relocată în Europa, iar România poate profita de acest lucru”

Ion Surdu

Leave a Comment