Comunitate Conferințe, expoziții, târguri Digitalizare Lideri si afaceri Sanatate Slider Ultimele stiri

Gala Dezvoltării Durabile și-a desemnat campionii dezvoltării durabile

Miercuri, 25 noiembrie 2020, a avut loc Gala Dezvoltării Durabile, eveniment organizat de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, în parteneriat cu Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Județul Covasna.

Campioni

La Gală au fost prezentate 7 organizații, considerate campioane autentice ale dezvoltării durabile.

1. Universitatea București, prin proiectul Geoparcul Țara Hațegului, este un model de campion pentru domeniul ECHITATE;

2. Compania Ascendia, care a realizat platforma educațională colaborativă Livresq, a performat la domeniul EDUCAȚIE ;

3. Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă a fost extrem de implicată în rezolvarea crizei anului 2020 și continuă o activitate de mare succes de aproape un deceniu în domeniul SĂNĂTATE ;

4. Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 inovează permanent, dezvoltă proiecte de dezvoltare locală foarte aplicate și atrage atenția asupra domeniului APĂ;

5. Clusterul inovativ Green Energy Cluster are o viziune integratoare, cu rezultate nu doar în zona economică și construcție socială, ci și în domeniul SCHIMBĂRI CLIMATICE;

6. Kaufland România a performat la domeniul CONSUM ȘI PRODUCȚIE ;

7. Primăria Comunei Ciugud din județul Alba este un pionier al modului în care au înțeles să adopte DIGITALIZAREA administrației publice în beneficiul cetățenilor.

În timpul Galei, au fost prezentate profilurile organizațiilor-campion, pentru ca acestea să devină modele pentru viitorii campioni ai dezvoltării durabile pe care Departamentul Dezvoltării Durabile își propune să-i identifice într-un ciclu competițional de 7 ani, începând cu 2021.

În fiecare din cei 7 ani, câte unul dintre domeniile de mai sus își va desemna campionii, aleși dintre următoarele categorii de organizații: (i) ONG-uri, (ii) școli, (iii) universități sau institute de cercetare, (iv) administrație publică, (v) companii comerciale, (vi) organizații de tineret.

Am lansat astăzi un proiect de amploare prin care, în următorii 7 ani, vom aduce în prim-plan și vom premia poveștile din spatele celor care demonstrează, în fiecare zi, că România are potențial de a fi premiantă în domeniul dezvoltării durabile. Dacă vrem să avem un viitor echilibrat, atât noi cât și copiii noștri, ar trebui să ne punem problema educației. Apoi, să ne gândim ce fel de sistem de sănătate publică ne dorim, sau cât de limpede și curată vrem să fie apa pe care o vom bea sau în care vom înota. Să ne întrebăm cum ar trebui să arate un sistem echitabil de producție și consum, cum să atenuăm nedreptățile din lume sau cum să profităm cel mai bine de potențialul extraordinar pe care îl oferă digitalizarea și progresul tehnologic. Toate aceste subiecte au nevoie de o abordare pe termen lung, din aproape în aproape, asemenea unui sport de anduranță în care ai nevoie nu doar de efort, ci și de răbdare și determinare, a declarat László Borbély, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Succesul implementării conceptului de dezvoltare durabilă poate fi atins în România în mod asemănător reușitelor sportive: prin antrenament constant, ambiție, spirit de echipă și fair-play.

Alături de campionii dezvoltării durabile, un alt campion a fost prezent la eveniment, Mihai Covaliu, președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, campion olimpic.

Fără disciplină nu putem vorbi despre dezvoltare și progres. Sportul ne pregătește de mici pentru viață, complet antrenați cu un set de valori care include: respect, fair play, tradiții, educație, lucru în echipa, valori fără de care nu putem obține rezultatele dorite. Numai în echipă putem ajunge să îndeplinim cele 17 obiective de dezvoltare durabilă. Avem obligația să lăsăm celor care vin după noi lucruri durabile, avem datoria de a lăsa lucrurile mai bune decât le-am primit noi”, a spus Mihai Covaliu.

Gala Dezvoltării Durabile face parte dintr-un program de informare și educare a publicului cu privire la cele 17 Obiective ale Dezvoltării Durabile (ODD), înscrise în Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă a României – Agenda 2030, o strategie coordonată cu Uniunea Europeană și ONU. Succesul acesteia și, implicit, obținerea premiselor unei lumi durabile, depind în mod esențial de înțelegerea și asumarea de care dau dovadă cetățenii în aplicarea principiilor dezvoltării durabile.

Related posts

Fonduri europene pentru IMM-uri în 2020: până la 200.000 de euro pentru mici firme din IT, sănătate sau energie – propunere de ghid

Papuc Irina

Salina Turda a înregistrat un nou record de turiști, de aproape 690000: numărul ar putea crește în acest an

redactia

DECATHLON a extins magazinul din Cluj-Napoca 

Ligia Voro

Grand Rhapsody, cei mai buni în organizarea de evenimente

Transilvania Business

Campanie de informare, educație și depistare a cancerului de piele

Ligia Voro

Sală polivalentă la Blaj, investiţie de 2 milioane de euro

Stefana Muresan

Furnizorul german de software și servicii IT SAP, noi angajări în Timișoara

redactia

Rareș Bogdan: „Mâncarea poate fi un atu uluitor pe care România să-l aibă în perioada următoare”

Transilvania Business

Transgaz, încasări de 188,5 milioane de lei de la Romgaz pentru transportul gazelor în perioada 1 octombrie 2016 – 1 octombrie 2017

Stefana Muresan

Studiu E.ON: Mai bine de o treime dintre români ar cumpăra o maşină electrică

Ligia Voro

30 de taxe și contribuții la Fisc pot fi plătite cu cardul prin ghiseul.ro

Traian Dan

Cristina Ienciu-Dragoș, primul Country Coordinator INSOL Europe în România

Ligia Voro

Colliers va administra Business Garden Bucharest, dezvoltat de Vastint

Ligia Voro

Sibiu: Strada care leagă trei cartiere de Zona Industrială Est intră în reparații

Papuc Irina

Nouă linie de finanţare pentru IMM, în valoare de 450.000 de lei nerambursabili

Stefana Muresan

Cosmin PĂTROIU – CEO TeraSteel, participă la conferința PRIA Fire Safety for Buildings la București

Ligia Voro

Producătorii clujeni s-au adaptat vremurilor: trec în mediul online

Nora Dumitrescu

Cel mai bogat german, miliardarul Hasso Plattner, investește în Sibiu

Stefana Muresan

ATENOR: 80 million euros for HERMES BUSINESS CAMPUS

Ionut Oprea

S-a semnat contractul pentru centura metropolitană a Clujului; 38 de km, în valoare de 150 mil euro

redactia

Producătorii de mobilă, reuniți în Clusterul Mobilier Transilvan, ”atacă” piața statelor din afara UE

Stefana Muresan

Parcul Central din Cluj, irigat inteligent cu 1,4 milioane lei

Nora Dumitrescu

Ambient, liber la franciză

Stefana Muresan

Alianța Vestului – primele măsuri: abonamentele pentru parcare și cele pe mijloacele de transport în comun, valabile pe raza celor patru orașe

redactia

Leave a Comment