Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul suedezo-american Autoliv va transfera în România și Franța întreaga producție de generatoare de gaz de la fabrica din Suedia

Grupul suedezo-american Autoliv, cel mai mare furnizor de sisteme de siguranță auto, prezent cu 10 fabrici în România, va transfera în România și Franța întreaga producție de generatoare de gaz de la fabrica din Vårgårda, Suedia.

Bizbrasov.ro scrie că mutarea este parte a unui program mai amplu de eficientizare a activităților europene ale grupului, iar acest lucru va afecta aproximativ 150 de angajați. În august, Autoliv a anunțat că va transfera în România o parte din locurile de muncă în dezvoltare, logistică și administrație de la o fabrică din Germania, argumentând relocarea prin scăderea accentuată a vânzărilor și lipsa de perspective a unei recuperări pe piața auto. Acum, compania a decis să mute întreaga activitate de producție și dezvoltare a generatoarelor de gaz pentru airbag din Vårgårda la fabricile din România și Franța, scrie sursa citată.

Majoritatea producției de generatoare va fi transferată către fabrica din Brașov, în timp ce operațiunile de dezvoltare vor fi preluate de alte unități Autoliv din România și Franța.

La fabrica din Vårgårda lucrează în prezent 400 de angajați, din care aproximativ 150 vor fi afectați de mutare. Autoliv va discuta planul cu sindicatele.

În România, Autoliv deține 10 fabrici și 2 centre de inginerie în șapte orașe – Brașov, Timișoara, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reșița, Onești și Iași, având aproape 11.000 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Telegondola de la Turda, construită în parteneriat

Articolul următor

90 de tineri vulnerabili vor lucra cu cele mai noi tehnologii la primul Solidarity FabLab din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share