Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Telegondola de la Turda, construită în parteneriat

Linia de transport urban și periurban pe cablu care va conecta cele mai importante obiective turistice din zona Turzii va fi concretizată printr-o asociere între municipalitate și județ, susțin cele două administrații.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a semnat cu primarul Turzii, Cristian Matei, un acord de asociere în vederea derulării în comun a proiectului ce prevede înființarea unei noi alternative de transport, nepoluantă.

Noua rețea de tip telegondolă urmează să unească trei dintre cele mai importante trei obiective turistice din zonă: Salina Turda, Cheile Turzii și Cheile Turenilor.

„Este un proiect de mobilitate urbană unic în România și extrem de important atât pentru Turda, prin diminuarea presiunii exercitate asupra transportului public local în timpul sezonului de vizitare, cât și pentru județ, în ansamblu. 

Această nouă modalitate ecologică de transport va avea un impact pozitiv atât asupra calității mediului, cât și asupra mobilității cetățenilor și a turiștilor”, consideră Alin Tișe.

În baza acordului, CJ Cluj va elabora întreaga documentație tehnică și de urbanism necesară implementării proiectului. Forul județean va asigura cofinanțarea execuției lucrărilor pe tronsoanele rețelei din afara municipiului.

Costurile de implementare a acestui îndrăzneț proiect de creștere a vizibilității turistice a zonei Turda urmează a fi suportate din fonduri europene”, conform CJ Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Soluțiile Fomco pentru industria auto

Articolul următor

Grupul suedezo-american Autoliv va transfera în România și Franța întreaga producție de generatoare de gaz de la fabrica din Suedia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share