Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Soluțiile Fomco pentru industria auto

Parte a Grupului Fomco, cele două divizii, Fomco Trade și Fomco GPS furnizează pieței auto din România tot ce ține de îmbunătățirea vieții șoferilor și managementul flotelor deținute de companii. Astfel de produse și servicii oferă mai multă siguranță, confort și costuri mai mici de exploatare pentru proprietari.

Sunt 18 ani de când Fomco Trade oferă soluții în domeniul tahografelor digitale, tahografelor analogice, limitatoarelor de viteză, sistemelor de măsurare a combustibilului și a managementului flotelor de vehicule de transport marfă sau călători.

Paul Pepela, director al Fomco Trade, a făcut o trecere în revistă a celor mai importante produse oferite pieței auto: ”Compania Fomco Trade a fost înfiinţată în 2002, după ce legislaţia din România a adoptat normele europene în vigoare privind siguranţa traficului de marfă şi persoane. Am fost pioneri în domeniul tahografelor, iar experiența ne-a ajutat să devenim reprezentanţi oficiali pentru mărci de prestigiu din domeniu, ca Stoneridge Electronics, ACTIA sau ROMATIC. Din aprilie 2003, Fomco Trade este reprezentant oficial şi pentru limitatoarele de viteză STURDY, fabricate la Sturdy Corporation, în SUA. Am făcut din nou pionierat și în acest domeniu, după ce activitatea de montare a limitatoarelor Elson, Romatic şi STURDY a devenit prima autorizată oficial de către Registrul Auto Român, în decembrie 2003.”

Tot în preocuparea Fomco Trade se află și îmbunătățirea confortului conducătorilor auto. Directorul Fomco Trade, Paul Pepela susține că sistemele de aer condiționat, încălzitoarele staționare, lăzile frigorifice și altele, de la mărci de prestigiu precum Webasto, Eberspächer, indelB, Dometic – Waeco sau Volltop, oferă un confort deseobit șoferilor, ușurându-le meseria dificilă.

”Azi putem livra o gamă completă de produse și accesorii pentru camioane, care include încălzitoare, frigidere auto, stații radio, lămpi de marcaj, de gabarit și de avertizare, sisteme de aer condiționat auto, produse reflectorizante și sisteme antifurt de combustibil. Nu vindem simple produse, ci sisteme complete pentru nevoi complexe”, a mai spus Paul Pepela.

FOMCO GPS

După începerea activității privind tahografele, Grupul Fomco a pus în funcțiune Divizia Fomco GPS. Aceasta oferă soluții de monitorizare flotă, monitorizarea parcurilor auto prin sisteme de monitorizare GPS, sisteme de control consum combustibil, respectiv alte sisteme de alertare și urmărire după cerința clienților.

Din 2008 Fomco GPS a început colaborarea cu societatea iData, producătoare de sisteme de monitorizare și localizare prin GPS, iTrack. Astfel, compania mureșeană a dezvoltat un sistem care corespunde celor mai înalte exigenţe.

Începând din anul 2013, Fomco GPS este unic distribuitor al brandului “Ecomotive”, unul dintre primii dezvoltatori autohtoni din acest domeniu. Patricia Albu, director Fomco GPS, descrie benficiile acestui demers: ”Dezvoltarea produsului a fost realizată cu minuțiozitate, pe baza experienței acumulate de-a lungul anilor, legată de tehnologia de monitorizare GPS. Astfel a devenit un produs foarte apreciat și într-un timp foarte scurt a crescut la un număr de peste 2.300 de utilizatori și 15.000 de mașini echipate. Sistemul de monitorizare flotă conține o platformă WEB, ușor de utilizat, cu toate funcțiile de bază necesare organizării și controlului în managementul flotelor auto, și este în continuă dezvoltare, aducând noi funcții suplimentare în funcție de nevoile pieței actuale în permanență.”

Patricia Albu apreciază că echipa tânără și dinamică de dezvoltatori a Fomco GPS oferă soluții optime în managementul flotelor, cu date precise și de calitate, prin care fiecare utilizator își poate organiza activitatea zilnică versus cheltuielile aferente. Astfel, companiile pot obține economii semnificative, fapt ce ajută la amortizarea investițiilor de achiziție în cel mai scurt timp.

Despre Fomco Group

Fomco Group este o prezență activă în mediul de afaceri mureșean și național. Fondată în 2002, ca o afacere de familie, ascensiunea companiei s-a reflectat și în creșterea numerică a angajaților, de la 3 persoane, în primul an de activitate, la peste 120, în prezent. Orientarea companiei a fost, de fiecare dată, centrată pe client și pe menținerea unui grad ridicat de satisfacție.

Totodată, Fomco Group și-a propus să fie un factor determinant în comunitate, în economia și dinamica orașului Tîrgu-Mureș, reușind să își diversifice aria de activitate în cât mai multe domenii: industria auto, imobiliare, producția de mobilă și prelucrarea lemnului, energie regenerabilă.

În continuare, viziunea companiei este de a răspunde cu succes nevoilor unei comunități care apreciază prezența și implicarea brandului.

(Articol publicat în ediția print TB nr. 97 – septembrie/octombrie 2020)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] Povestea vinului (6) Crama La Salina

Articolul următor

Telegondola de la Turda, construită în parteneriat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share