Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Marquardt Sibiu navighează cu bine pe valul pandemiei

Compania Marquardt România a început lupta cu pandemia în luna martie, după declararea stării de urgență. Marquardt dona atunci 22.500 euro Spitalului Clinic Județean Sibiu și unei fundații, sprijinind comunitatea locală în achiziționarea de kituri de testare pentru a pune în funcțiune noua stație de testare PCR covid-19 a unității spitalicești.

Ajutorul către sistemul de sănătate a fost doar prima din acțiunile companiei sibiene în lupta cu noul coronavirus, Marquardt reușind în două săptămâni să pună la punct un sistem foarte performant de prevenție și protecție a sănătății angajaților și să-și reia activitatea la începutul lunii aprilie.

Marquardt Sibiu a trecut cu bine de primul val al pandemiei și, după câteva luni de reduceri forțate în activitate provocate de efectul lock-down asupra pieței automotive, a revenit la normal și lucrează din nou la 100% din capacitate, ca înainte de pandemie.

Mourad Halilou, Managerul General al Marquardt România, subliniază trendul de creștere al firmei de la Sibiu: “După primele luni de reducere a comenzilor, am stabilizat economic compania și acum lucrăm din plin, chiar am început să angajăm din nou – din luna martie și până acum am angajat 210 oameni. Avem, în prezent, în derulare investiții de peste 1 milion de euro în dezvoltarea și dotarea unui nou centru de business și a Centrului R&D. În paralel am adus tehnologii și linii noi, care ne permit să ne mărim portofoliul de produse: am adus mașini noi de injecție multi-componente la secția de Mase Plastice, iar la Vopsire & Laser am adăugat mașinii de vopsit Venjakobs un modul suplimentar care permite folosirea vopselurilor UV. Marquardt Sibiu a revenit la o dezvoltare accelerată”.

Marquardt își extinde activitatea pentru a doua oară în ultimul an, cele două dezvoltări fiind planificate într-un program de eficientizare și transformare sustenabilă lansat anul trecut de Grupul Marquardt la nivelul tuturor filialelor. Prima extindere a avut loc în septembrie 2019, atunci când o parte din echipele Centrului de Cercetare și Dezvoltare, aflat în plină creștere, s-au mutat într-o clădire de birouri în centrul orașului. La finalul acestui an, noi echipe ale Centrului R&D se vor muta, ocupând încă un etaj al clădirii.

A doua dezvoltare a Marquardt Sibiu a fost ocazionată de înființarea unui departament de servicii de business. Marquardt Business Services va presta activități din domeniile Resurse Umane, Financiar, Controlling și Achiziții pentru filialele Grupului Marquardt din Germania, Macedonia, România și Tunisia. În paralel, serviiciile IT sunt de câțiva ani buni furnizate de specialiștii români atât filialelor amintite mai sus, cât și subsidiarelor din SUA, Mexic, India și China. Marquardt Business Services și-a început activitatea în primăvară în clădirea din Zona Industrială Vest, urmând ca, în aproximativ o lună, să se mute într-un centru de business în zona centrală.

În paralel Marquardt Sibiu a câștigat pe piața automotive europeană două noi proiecte, care vor îmbogăți portofoliul de produse al companiei, vor contribui la dezvoltarea de noi tehnologii la Marquardt România și vor constitui baza creșterii economice a filialei în deceniul următor.

Proiectele recent câștigate de Marquardt sunt componente ale sistemului de acces auto de generația 9, care vor fi produse în Sibiu. Acest sistem de acces va permite deschiderea automobilului fie cu cheia remote control clasică, fie cu ajutorul unui smart phone. Fabricarea acestor repere va reprezenta o premieră pentru România, sistemele cu această funcție fiind până acum produse doar în Germania. Marquardt Sibiu va introduce componentele în faza de pre-development în 2020, iar în anii următori acestea vor fi produse în serie.

Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu România este cea mai mare filială a Grupului Marquardt, o companie fondată în 1925 și aflată în proprietate de familie. Grupul are sediul principal în Germania și este unul din producătorii de vârf mondiali de sisteme de comutare electronice și electromecanice.

(Articol publicat în ediția print TB nr. 97 – septembrie/octombrie 2020)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

De'Longhi, Ecolor și Sykes, angajatorii toamnei la Cluj

Articolul următor

Cum arată primul complex spa din “capitala” Sălajului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share