Auto Inovatii Ultimele stiri

Marquardt Sibiu navighează cu bine pe valul pandemiei

Compania Marquardt România a început lupta cu pandemia în luna martie, după declararea stării de urgență. Marquardt dona atunci 22.500 euro Spitalului Clinic Județean Sibiu și unei fundații, sprijinind comunitatea locală în achiziționarea de kituri de testare pentru a pune în funcțiune noua stație de testare PCR covid-19 a unității spitalicești.

Ajutorul către sistemul de sănătate a fost doar prima din acțiunile companiei sibiene în lupta cu noul coronavirus, Marquardt reușind în două săptămâni să pună la punct un sistem foarte performant de prevenție și protecție a sănătății angajaților și să-și reia activitatea la începutul lunii aprilie.

Marquardt Sibiu a trecut cu bine de primul val al pandemiei și, după câteva luni de reduceri forțate în activitate provocate de efectul lock-down asupra pieței automotive, a revenit la normal și lucrează din nou la 100% din capacitate, ca înainte de pandemie.

Mourad Halilou, Managerul General al Marquardt România, subliniază trendul de creștere al firmei de la Sibiu: “După primele luni de reducere a comenzilor, am stabilizat economic compania și acum lucrăm din plin, chiar am început să angajăm din nou – din luna martie și până acum am angajat 210 oameni. Avem, în prezent, în derulare investiții de peste 1 milion de euro în dezvoltarea și dotarea unui nou centru de business și a Centrului R&D. În paralel am adus tehnologii și linii noi, care ne permit să ne mărim portofoliul de produse: am adus mașini noi de injecție multi-componente la secția de Mase Plastice, iar la Vopsire & Laser am adăugat mașinii de vopsit Venjakobs un modul suplimentar care permite folosirea vopselurilor UV. Marquardt Sibiu a revenit la o dezvoltare accelerată”.

Marquardt își extinde activitatea pentru a doua oară în ultimul an, cele două dezvoltări fiind planificate într-un program de eficientizare și transformare sustenabilă lansat anul trecut de Grupul Marquardt la nivelul tuturor filialelor. Prima extindere a avut loc în septembrie 2019, atunci când o parte din echipele Centrului de Cercetare și Dezvoltare, aflat în plină creștere, s-au mutat într-o clădire de birouri în centrul orașului. La finalul acestui an, noi echipe ale Centrului R&D se vor muta, ocupând încă un etaj al clădirii.

A doua dezvoltare a Marquardt Sibiu a fost ocazionată de înființarea unui departament de servicii de business. Marquardt Business Services va presta activități din domeniile Resurse Umane, Financiar, Controlling și Achiziții pentru filialele Grupului Marquardt din Germania, Macedonia, România și Tunisia. În paralel, serviiciile IT sunt de câțiva ani buni furnizate de specialiștii români atât filialelor amintite mai sus, cât și subsidiarelor din SUA, Mexic, India și China. Marquardt Business Services și-a început activitatea în primăvară în clădirea din Zona Industrială Vest, urmând ca, în aproximativ o lună, să se mute într-un centru de business în zona centrală.

În paralel Marquardt Sibiu a câștigat pe piața automotive europeană două noi proiecte, care vor îmbogăți portofoliul de produse al companiei, vor contribui la dezvoltarea de noi tehnologii la Marquardt România și vor constitui baza creșterii economice a filialei în deceniul următor.

Proiectele recent câștigate de Marquardt sunt componente ale sistemului de acces auto de generația 9, care vor fi produse în Sibiu. Acest sistem de acces va permite deschiderea automobilului fie cu cheia remote control clasică, fie cu ajutorul unui smart phone. Fabricarea acestor repere va reprezenta o premieră pentru România, sistemele cu această funcție fiind până acum produse doar în Germania. Marquardt Sibiu va introduce componentele în faza de pre-development în 2020, iar în anii următori acestea vor fi produse în serie.

Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu România este cea mai mare filială a Grupului Marquardt, o companie fondată în 1925 și aflată în proprietate de familie. Grupul are sediul principal în Germania și este unul din producătorii de vârf mondiali de sisteme de comutare electronice și electromecanice.

(Articol publicat în ediția print TB nr. 97 – septembrie/octombrie 2020)

Related posts

Biserica romano-catolică Sfântul Mihail din Cluj Napoca, reabilitată cu fonduri europene

Stefana Muresan

Oriflame echipează împotriva coronavirusului spitale din Alba și Sălaj

Nora Dumitrescu

Pregătiri pentru organizarea Summitului Start-up Europe de la Cluj-Napoca

redactia

Laborator de nanotehnologie, inaugurat la UBB

redactia

Fermierii sălăjeni vor acces la cele mai bune standuri din piețe

Nora Dumitrescu

VCST Automotive Production, angajări masive în Alba

Stefana Muresan

CTP continuă extinderea la nivel național și internațional, în 2018

Ionut Oprea

A început târgul internațional Demo Metal 2019

Papuc Irina

Cel mai bun moment al BVB. România – promovată la statutul de piață emergentă

Ligia Voro

Liber la Hotelul Privo pe malul Someșului

Nora Dumitrescu

Cum vrea Primăria Sibiu să modernizeze transportul public din oraș: aproape 100 de milioane de lei pentru reînnoirea flotei de autobuze

Papuc Irina

GTC investește peste 70.000 euro în cele cinci proiecte din București, în contextul COVID-19

Papuc Irina

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj lansează zborurile către Hurghada, Egipt, operate de AlMasria Universal Airlines

Stefana Muresan

Primarul Clujului: centura metropolitană, gata în 2023

Nora Dumitrescu

CEE Property Forum – 5th time in Vienna & a panel dedicated to Romania

Ionut Oprea

CNIPMMR solicită sprijin economic pentru impactul COVID-19

Traian Dan

Un canal online pentru copii, lansat de doi antreprenori din Iaşi, premiat de Google cu “butonul de diamant”

redactia

Oradea: Eberspaecher, investiţie de 25 mil. euro în utilaje, în acest an

Stefana Muresan

The Guardian, despre bicicletele Pegas: De la vestigii ale erei comuniste la design de secol 21

Stefana Muresan

Sibiul va prelua oficial titlul de Regiune Gastronomică Europeană

redactia

Sibianul Cornel Amariei, unul dintre cei mai influenți tineri ai lumii. A triumfat în competiţia câştigată în trecut de Elvis Presley şi John F. Kennedy

redactia

Mâine se lansează Consiliul Național pentru Transformare Digitală: va avea șapte priorități

Ion Surdu

VO Bacău – lucrările au început cu 4 luni mai devreme 

Ligia Voro

Premieră în cadrul UBB: Înscriere la admitere cu numere de ordine eliberate, monitorizate și programate online

Stefana Muresan

Leave a Comment