Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a deschis centrul universitar de industrii creative de pe Dealul Lomb

Centrul de Industrii Creative al Universității Babeș-Bolyai (CIC-UBB) a devenit funcțional la Cluj-Napoca, după o jumătate de an de amenajare.

Organizat în complexul Cluj Innovation Park (CIP), acesta cuprinde următoarele structuri: tehnologii psihologice pentru sănătate; laboratoare de inovare digitală; arte digitale interactive și producție de film documentar; astronomie și astrofizică; media digitală (în finalizare); Science Meets Fiction; Muzeul de Tehnologie Psihologică; MOOC Studio; Digital Humanities.

Toate aceste structuri se află în strânsă interacțiune între ele și cu alte structuri academice, stimulând potențialul creativ și de inovare, cu deschidere spre societate prin transfer tehnologic și prin interacțiune cu mediul socio-economic.

„Industriile creative sunt contributori majori la o societate bazată pe cunoaștere. Complementare industriilor tradiționale (tehnologice, inginerești), generează împreună inovații cu impact major pentru competitivitate și bunăstarea oamenilor. 

Acum UBB este echipată cu ambele “motoare”: CIC și demersul tehnologic tradițional prin Școala Academică de Inginerie / Tehnologie. Aștept acum să văd rezultatele academice și pentru oameni”, arată rectorul UBB, Daniel David.

Cu cele două centre ale sale (CREIC și TEAM), CIP este o comunitate creativă care construiește legături între startup-uri, creativi, freelanceri și corporații, îi aduce împreună și le oferă șansa să se cunoască și să învețe unii de la alții.

CREIC propune spații dinamice pentru comunități de creativi, freelanceri, pentru start-up-uri, dar și pentru corporații, cu activitate în industriile culturale și creative. TEAM se centrează pe activitățile de microproducție și oferă spații unde soluții inovative se pot dezvolta (parcele de teren, hale și birouri).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Liebrecht & wooD anunță Liziera de Lac, cel mai ambițios proiect rezidențial din estul Bucureștiului

Articolul următor

11even Experiences Oradea va avea loc online, pe toată durata lunii decembrie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share