Antreprenori București POZITIV TB Slider Ultimele stiri

Casa Sus Inima București – cazare gratuită pentru pacienții oncologici

Asociația Sus Inima a deschis, pe 23 noiembrie,,Casa Sus Inima București, unde va caza gratuit pacienții oncologici care fac radioterapie

• Casa Sus Inima București are o capacitate de cazare de 14-16 paturi și este destinată pacienților oncologici care fac radioterapie, care locuiesc în afara Capitalei și care nu-și permit naveta sau să-și plătească cazarea

Asociația Sus Inima inaugurează Casa Sus Inima București, a doua din rețeaua Sus Inima, în urma unei investiții în renovare, mobilare și dotare în valoare de 187.000 de lei. În contextul pandemiei de COVID-19, a fost amenajată o zonă de triaj complet separată de restul casei, iar cazarea se va face cu maximum doi pacienți într-o cameră.

„În Casa Sus Inima București, situată în sectorul 1, pe strada Luigi Cazzavillan nr. 44, oferim în mod gratuit pacienților oncologici care fac radioterapie cazare și alte servicii precum consiliere psihologică și navigare oncologică”, a declarat Andreea Comșa, coordonatoare Casa Sus Inima București. „Pacienții oncologici au nevoie să-și continue tratamentul și radioterapia, chiar și în această perioadă în care principala amenințare este coronavirusul. În contextul pandemiei de COVID-19, consilierea psihologică și navigarea oncologică vor fi efectuate online. Am implementat toate măsurile necesare privind sănătatea și siguranța celor cazați în Casa Sus Inima București.”

Casa Sus Inima București este complet mobilată și dotată, are o capacitate de cazare de 14-16 paturi, dispune de trei băi, două bucătării, curte interioară și o zonă de triaj cu bucătărie și baie proprie, necesară în contextul pandemiei de COVID-19, complet separată de restul casei.

„În România există un aparat de radioterapie la un milion de locuitori, adică un aparat la patru județe. În București sunt 12 astfel de aparate, la spitalele de stat și la unitățile medicale private”, a explicat Lu Knobloch, cofondatoare a Asociației Sus Inima. „În afara lipsei de aparate, mai există și contextul financiar, care îi împiedică pe mulți pacienți care nu locuiesc în Capitală să meargă la București, la un centru de radioterapie. Tratamentul este efectuat zilnic, timp de 6-8 săptămâni. Naveta sau închirierea unei cazări la București reprezintă o cheltuială imposibilă pentru mulți dintre pacienți, care de multe ori renunță, din această cauză, la radioterapie.”

Casa Sus Inima București este pregătită să primească primii săi rezidenți din rândul celor care încep ședințele zilnice de radioterapie în săptămâna 23-27 noiembrie 2020. Cei interesați se pot programa la numărul de telefon 0751.138.783. Informații suplimentare pot fi obținute și prin e-mail, la adresele contact@susinima.eu și bucuresti@susinima.eu.

Modalități de sprijin

Costurile lunare necesare funcționării Casei Sus Inima București și a oferirii, în mod gratuit pentru pacienții oncologici cazați, a serviciilor de consiliere și navigare oncologică se ridică la 5.000 de euro. Banii sunt necesari chiriei, întreținerii și plății angajaților permanenți și a specialiștilor care prestează serviciile.

Asociația Sus Inima a inaugurat în 2019 prima casă din rețeaua Sus Inima, la Sibiu și își propune să continue extinderea rețelei în orașele din țară în care există centre de radioterapie. Activitatea Asociației Sus Inima poate fi sprijinită prin donație unică (plata prin card sau Paypal), donație recurentă (plata prin card sau Paypal), sponsorizare directă, redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, donații de 2 euro pe lună prin SMS la 8844, cu textul „SPRIJIN”. Toate detaliile despre modalitățile de sprijin sunt disponibile pe www.susinima.eu.

Despre Sus Inima

Asociația Sus Inima a fost fondată în anul 2015 la Sibiu de către Carmen Chindriș, Lu Knobloch și părintele Constantin Necula, care și-au propus să ajute adulții bolnavi de cancer. După trei ani în care au desfășurat multă muncă pe teren, inclusiv în spitale și au creat un centru de suport oncologic, fondatorii asociației au identificat nevoia de cazare a pacienților oncologici care fac radioterapie. Casa Sus Inima Sibiu a fost înființată în ianuarie 2019, iar modelul este acum replicat la București de către Asociația Sus Inima si Andreea Comșa, o antreprenoare din domeniul consultanței imobiliare.

Related posts

Maramureșenii vor să aducă investitori și turiști din Israel

Nora Dumitrescu

Automotive Logistics Summit reuneste profesionistii

Ionut Oprea

NTT DATA Romania a atins, în S1, o cifră de afaceri de 40,35 mil. de euro

Ligia Voro

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: BASF creează chimie

Ligia Voro

Aviatorilor 8 receives final “Excellent” BREEAM certification

Ionut Oprea

Lanţul internaţional Marriott deschide hotel de patru stele la Cluj-Napoca și Timișoara

redactia

Transgaz, profit în creştere cu 21% în 9 luni

Stefana Muresan

Nouă loturi de autostradă, însumând 100 km, se vor recepţiona în acest an

Stefana Muresan

20 de ani de evoluție în industria IT – de la EBS Romania la NTT DATA Romania

Nicolae Pop

FOTO: Investiții de peste 31 milioane lei la SCJ Mureș

Ligia Voro

Nu mai avem o țară low-cost și alte concluzii la forumul franco-român

Ligia Voro

Cluj: 1.200 de cadre medicale, instruite cu bani europeni

Stefana Muresan

Corteva Agriscience™ creează un sistem de finanțare nerambursabilă pentru dezvoltarea agriculturii cu impact pozitiv asupra climei   

Ligia Voro

Topul laboratoarelor medicale din România după cifra de afaceri

Papuc Irina

Forestierii trag un semnal de alarmă asupra economiei forestiere a României

Traian Dan

Concertele Classic Unlimited încep o nouă călătorie prin țară la sfârșitul lunii octombrie

Ligia Voro

Dafora Mediaș, cifră de afaceri cu 64% mai mare și pierderi de aproape trei ori mai mici

Stefana Muresan

O firmă de curierat din Brașov va folosi pentru livrare pungi din plastic 100% reciclat

Papuc Irina

Povestea se colorează mai departe. DAW Bența, celebrată la majorat printr-o Gala Aniversară

Ligia Voro

Brânza de Țaga bate la porțile Europei

redactia

România a urcat 17 poziţii în clasamentul PwC Paying Taxes 2020

Papuc Irina

Portland, specificații tehnice avansate în J8 Office Park, în contextul COVID-19

Papuc Irina

Un castel celebru din Mureş transformat de Biserică în hotel

redactia

FOTO: DAFCOCHIM Agro – connecting people

Ligia Voro

Leave a Comment