Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maramureșul pregătește deschiderea pârtiilor de schi

Administratorii pârtiilor de schi din județ li s-au prezentat propunerile formulate pentru întocmirea planului de măsuri în vederea deschiderii sezonului 2020-2021.

La întâlnirea de la Prefectura Maramureș au fost prezenți Silviu-Nicolae Ungur, prefectul județului, Rareș Pop, directorul Direcției de Sănătate Publică, reprezentanți ai structurilor Ministerului Administrației de Interne, Serviciului Salvamont, Asociaṭiei Monitorilor Profesioniṣti de Schi, primăriilor pe raza cărora se află domeniile schiabile, administratorii pârtiilor de schi din județ.

Consiliul Județean a fost reprezentat de  vicepreședintele Doru Lazăr. Cei prezenți au decis întocmirea unui plan de măsuri care se impun a fi respectate în vederea prevenirii coronavirusului.

Ei au în vedere eliminarea cozilor de îmbarcare la instalaṭii; transportul înspre și dinspre pârtiile de schi; funcṭionarea casieriilor și a centrelor de închiriere a echipamentelor; deschiderea ṣcolilor de schi; programul de funcṭionare a pârtiilor ṣi a unităṭilor implicate în dezvoltarea acestui domeniu.

Planul de măsuri va fi discutat și analizat de membrii Comitetului Judeṭean pentru Situaṭii de Urgenṭă Maramureṣ, urmând a se  comunica deciziile care vor fi luate astfel încât toți iubitorii sporturilor de iarnă să fie în siguranță când vor fi prezenți pe pârtiile de schi din județ.

Președintele Klaus Iohannis a menționat că restricțiile generale din România rămân valabile și în cazul stațiunilor montane și se aplică tuturor, “indiferent dacă sunt pe schi, pe patine sau doar admiră peisajul”.

În stațiunile montane din țară au început deja pregătirile, pe mai multe pârtii de pe Valea Prahovei sau din stațiunea Straja fiind pornite tunurile de zăpadă artificială. La nivel european, Germania, Franța și Italia sunt împotriva deschiderii stațiunilor, însă Austria și Elveția sunt de acord. Încă nu există o decizie la nivelul Uniunii Europene. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Casa Sus Inima București - cazare gratuită pentru pacienții oncologici

Articolul următor

Invest Club lansează secțiunea dedicată fondurilor de investiții în cadrul Portalului Investitorilor din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share